Eroii României, comemorați astăzi la Reșița! Au fost înălțate rugăciuni și pentru Cristian Amariei, polițistul căzut la datorie

modelmic

Eroii neamului românesc, cei care au luptat și și-au jertfit viața pentru apărarea țării și a credinței strămoșești, au fost celebrați astăzi la Reșița, în cadrul unei ceremonii organizate în Parcul Tricolorului, de Prefectura Caraș-Severin, Primăria Reșița și Garnizoana Reșița. 

Ceremonia, derulată în prezența unor oficialități județene, a reprezentanților administrației publice locale, a unor cadre militare în rezervă și în retragere, a început cu intonarea imnului României și cu un moment de reculegere în memoria celor au căzut pe fronturile de război. A urmat salutul drapelul de luptă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin de către subprefectul Cătălin Hogea și o slujbă religioasă, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni și pentru Cristian Amariei, polițistul care și-a pierdut viața la datorie în urmă cu câteva zile.

1 2 3

Este o onoare să putem să îi cinstim așa cum se cuvine pe eroii patriei, eroi care au adus România unde este astăzi, o țară liberă, o țară în care cetățenii pot să exprime liber ceea ce gândesc și o țară care are un cuvânt de spus în Europa. Sunt un om tânăr și așa cum am mai spus în trecut, la o altă întâlnire, îmi pare rău că nu am făcut armata, dar toată stima și tot respectul pentru cei care au făcut armata și m-aș bucura să se reintroducă armata pentru că iată, datorită eroilor noștri România este o țară liberă și da, mi-aș dori din tot sufletul ca România să nu mai aibă eroi căzuți, ci eroi care să ducă țara mai departe fără a-și jertfi viața”, a declarat subprefectul județului, Cătălin Hogea.

4 5 6

La rândul său, Vasile Cocoșilă, președintele filialei Caraș-Severin a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Apărării Naționale, a vorbit de importanța armatei române, care a avut un rol cheie în multe din momentele definitorii ale României:

„Este un prilej de a ne aminti de militarii români care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, începând cu Războiul pentru independență din 1877, continuând cu Primul Război Mondial, unde peste 320.000 de ostași români și-au dat viața pentru realizarea României Mari. Deși realizarea României Mari s-a hotărât la Alba Iulia, știți că nu s-a putut înfăptui fără sprijinul Armatei Române, care a fost obligată să ajungă până la Budapesta. Bineînțeles, putem continua cu cei care și-au dat viața în cel de-al Doilea Război Mondial, în Revoluția din decembrie, teatrele de operațiuni. Cert este că fără o armată puternică, bine înzestrată, România nu poate să fie o țară liberă, independentă și democratică”.

296e5ed9-b7b6-43e3-a49e-96d2a733143b 7

În continuarea evenimentului, reprezentanţii instituţiilor publice, structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Ceremonialul s-a încheiat în aplauzele celor prezenţi cu defilarea efectivelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Ziua Eroilor este marcată în fiecare an, la 40 de zile de la Sărbătorile Pascale, atunci când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.

8 9

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei