Eterni pe funcţii , neclintiţi de pe scaune, greu de pensionat !

iccj

Toată media fierbe după ieşirea de la Mititica a lui Fenechiu. Băiatul ăsta cu ştaif dă tare în Livia Stanciu şi zice el că numai coana Stanciu l-a trimis la Beciul Domnesc , după ce şi-a impus doleanţa asta în faţa completului de judecată. În lumina altor declaraţii dîmboviţene, inclusiv cea a lui Jiji Becali, înclin să dau dreptate fostului ministru . Mai mult, coana Stanciu e acuzată de Bogdan Popovici şi soţia acestuia, condamnaţi în dosarul Trofeul calităţii. Acuzele împotriva fostei şefe a ÎCCJ nu sunt puţine şi nu sunt de ieri, de azi, aceste acuze au făcut ocolul în media romanească, iar cazul Rarinca este deja celebru. Ce face între timp Livia Stanciu ? Tace. Tăcerea asta arogantă , uneori dusă la nesimţire, este caracteristică şi altor exemplare din politica noastră, din instituţiile de forţă sau din deconcertatele patriei. Iar preşedintele meu o numeşte în 2016 pe Livia Stanciu, de la şefia ÎCCJ , în calitate de judecător la Curtea Constituţională ! Gura presei, rea , zice că preşedintele meu ar avea oarece datorii la coana Stanciu….

Un alt exemplu în acest sens îl dă chiar şefa DNA, Codruţa Kovesi. Au evaluat-o , au cercetat-o, au reclamat-o, toate acestea la un nivel destul de înalt, nimic însă nu s-a mişcat până acum. A refuzat eterna şefă să meargă în faţa Comisiei Parlamentare, le-a dat reprezentanţilor din comisie cu blend-a-med pe colgate, le-a arătat , în termeni populari, degetul mijlociu orientat în plan vertical, întorcându-le acestora spatele domniei sale, e adevărat , spate de baschetbalist…. A încercat Toader ministrul, să se lupte şi el cu Zmeul, până acum în zadar ! Rezultatele ultimelor evaluări se prelungesc până la sfârşitul lunii august, a câta oara , timp în care Eterna îşi vede de ale ei şi continuă cu circul pe la Secretariatul General al Guvernului , unde trimite o armată de procurori, face ce a învăţat ea mai bine de la Tătucul Marinar, distruge cariere, familii, destine…

Din MAI sunt pensionaţi chestori, aşa , pe la 45 de ani, ca mai apoi să fie reangajaţi la aceeaşi instituţie în calitate de consilieri ,pe principiul că se schimbă totul dar nu se modifică nimic !…..

Refuzurile unor astfel de şefi de a părăsi scaunele alea unde se lucrează cu libertatea omului , unde deciziile se iau de foarte multe ori arbitrar , reprezintă o sfidare la adresa romanului şi nu în ultimul rând , la adresa imaginii României.

Cred că „Brusc Vilis” , atunci când a scos pe piaţă celebrele filme “Greu de ucis” , “Greu de pensionat”, 1,2,3 sau câte ori mai fi ele, musai s-a inspirat din realitatea romanească….

Pe la noi prin judeţ asemănările cu Bucureştiul există, că doar acum câteva luni eterna şefă de pe la Protecţia Copilului, a fost pusă la zid, evaluată, reevaluată ,etc. Finalul a fost demiterea unor adjuncţi , vinovaţi sau nu, ţapi ispăşitori se cheamă , iar ursul trece , indiferent de hămăiala câinilor !

Vă pup brusc!

 

Adi NICA

Stiri similare