Excedent bugetar de peste 46 de milioane de lei la Consiliul Județean Caraș-Severin! Pentru ce sunt folosiți banii

modelmic

Consilierii județeni cărășeni au votat în ședința de săptămâna acesta utilizarea în 2019 a peste 43 de milioane de lei din excedentul bugetului Consiliului Județean rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2018, excedent care se ridică la peste 46 de milioane de lei. Cele mai mari sume vor merge către rambursarea unui credit luat de la CEC, proiectele în derularea ale forului județean, cum ar fi cel privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor sau cel privind creșterea eficienței energetice la staționarele Spitalului Județean de Urgență. De asemenea, sume importante au fost repartizate Direcției Județene de Drumuri și Direcției Generale de Asistență Socială.

În mare parte este vorba despre preluarea unor lucrări de anul trecut, care nu au fost finalizate și care vor continua, precum lucrările pe drumul județean Slatina Timiș – Brebu Nou. De asemenea, am preluat banii necesari proiectelor finanțate prin PNDL 2. În 2018 nu au fost cheltuiți toți banii, deci vor fi preluați în acest an. Sunt banii prevăzuți și pentru trei tronsoane de drum din Valea Almăjului, mai sunt bani pentru Direcția Generală de Asistență Socială, o sumă foarte mare de bani pentru proiectul care a fost aprobat la sfârșitul anului trecut, cel privind asistenții maternali. Am prevăzut și achiziția a trei autoturisme noi pentru Direcția Generală de Asistență Socială, 2 autoturisme de 7 locuri și unul de 5 locuri.

În plus, sunt prevăzuți bani pentru continuarea proiectelor cu finanțare europeană, precum cel privind creșterea eficienței energetice la staționarele 2 și 3”, a precizat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Cele trei milioane de lei rămași nefolosiți din excedentul bugetar vor fi utilizați atunci când va fi nevoie, a mai precizat Hurduzeu, cel mai probabil odată ce va fi elaborat buget CJ pe anul 2019 și se va  vedea exact ce necesități mai sunt la nivelul forului județean.

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei