Există Rai în Caraș Severin!?

Exista Rai in CS

O, voi pământeni, voi români, voi cărășeni! Bucurați-vă! Osana! Există rai pe pământul românesc! Deși sunteți puțini încă, mulți veți fi aleși, pentru că domnul Liviu Nicolae Dragnea, președintele PSD, acest zeu suprem al României, a cuvântat, în recenta vizită de lucru efectuată la Reșița, Caraș Severin (oare de ce s-a ferit de Timiș și Timișoara?!): „Sunt puțini oameni care cunosc cât de frumos este acest județ și câte colțuri de Rai se găsesc aici” (citez din articolul domnului Sergiu Taban, Reper 24 on-line, 6 martie 2019, din care voi cita și în continuare…). Și noi care am crezut că rai în România există doar în județul Teleorman! În rai curge lapte și miere, nu-i așa,  iar domnia sa „și-a petrecut  parte din „luna de miere” pe meleagurile cărășene, trăind „unele dintre cele mai frumoase zile din viață“. După cât este de entuziasmat de Caraș, poate că și următoarea lună de miere, sau măcar o parte din ea, o va petrece tot la Poiana Mărului, spre marea bucurie a cărășenilor pesediști.  Mierea o fac albinele, astfel că nu trebuie să ne mirăm că tot domnia sa le-a elogiat și pe ele: „iubesc Carașul pentru că aici se află oameni extraordinar de harnici, muncitori, foarte bine pregătiți și e un județ care a asigurat o mare parte din industria României”.

Cu astfel de amintiri și afirmații superdulcege nu este de mirare că domnul Dragnea „a reasigurat cărășenii de sprijinul său necontenit în domeniile ce vor ajuta acest județ să se dezvolte din toate punctele de vedere”, după cum ne spune doamna Luminița Jivan, actualul președinte al PSD Caraș Severin, adevărat înger păzitor al raiului cărășan. Dacă i-a reasigurat necontenit înseamnă că i-a mai asigurat și altă dată, adică tot timpul, nu-i așa doamna Jivan, că asta se înțelege din fraza dumneavoastră, bașca „din toate punctele de vedere”? Adică pe vremea domnului Mocioalcă, fostul președinte al PSD Caraș, sau poate și mai demult, pe când era domnul Dragnea vice prim ministru însărcinat cu dezvoltarea țării! Sau, mai recent, când prim ministru al guvernului PSD era cărășanul timișan Sorin Grindeanu?! Oricum reasigurat sună mult mai bine decât asigurat și știm cu toții că domnul Liviu Dragnea este om de mare cuvânt, iubitor de colțuri de rai, de la Poiana Mărului, la Belina, și, de ce să nu-i recunoaștem viziunea mondială, până în Brazilia!!! Prin urmare, în mult iubitul, de noi, dar cu asupra de măsură de către domnul Dragnea, în Caraș va curge în continuare lapte și miere, că așa este în rai: „Vorbim aici de 1,2 miliarde lei care s-au investit, sunt în curs de investiții sau sunt proiecte aprobate în diverse faze procedurale, este o sumă foarte mare”.

Marele vizionar a constatat, și cu ocazia acestei vizite, „că în special în zona rurală și în zona orașelor mici și mijlocii este nevoie de investiții masive și într-un ritm accelerat, pentru că diferențele de acces la civilizație între sat și oraș erau foarte mari”. Păi de ce „erau” „diferențele de acces” „foarte mari”??? De ce nu le-ați făcut mai mici până acum, în cei 25 din cei 30 de ani după 1989, de când conduce partidul dumneavoastră România?!!! Nu mai zic că partidul din care vă trageți, PCR-ul în frunte cu prim  secretarul general, tovarășul Nicoale Ceaușescu, ne spunea, hă, hă, demult, că a „lichidat diferența dintre sat și oraș”! Mă și mir de ce am mai făcut revoluție…!  Iar dacă „erau”, acum nu ar mai trebui să fie, dacă înțeleg eu bine dulcea ca mierea limbă română. Prin urmare, corect ar fi fost să spună domnul Dragnea că sunt diferențe foarte mari, dacă ne spune că „este nevoie de investiții masive și în ritm accelerat”! Bun, hai să zicem că atunci, ca și până mai ieri, „a fost o greșeală de comunicare”, ca să citez o vorbă dragă domnului Dragnea. Prin urmare, acum, comunicând așa de mieros, trebuie să îl credem când ne spune: ”Noi ne-am hotărât să scoatem satul românesc din noroi și deja se vede în toată țara, sunt alimentări cu apă, canalizare, școli noi, dispensare, spitale, străzile, ulițele cum se spunea înainte, acum nu mai spune nimeni ulițe, au început să fie asfaltate. […] Carașul este un județ care mai are nevoie de câteva lucruri importante și principalul obiectiv pe care trebuie să-l avem și ca partid, și ca Guvern, o să am o discuție luni cu doamna premier și cu ministrul Transporturilor, este o cale de acces importantă către județ, cel puțin pentru drumul expres trebuie să înceapă procedurile foarte rapid, pentru că județul Caraș-Severin nu este doar unul cu potențial turistic, are și un potențial economic uriaș“. Aleluia! Aleluia! Ce bine de noi ăștilalți că vă avem pe voi! Noi nu plătim taxe și impozite, noi nu putem face nimic în România fără voi, cei de la PSD! Doar voi „puteți”, nu-i așa?! Și ne tot „dați”!!!

Dacă înțeleg eu bine „comunicarea”, astăzi este deja vineri, dragi cărășeni, „discuția” la nivel înalt sigur a avut deja loc, prin urmare așteptați-vă să înceapă, „foarte rapid” măcar mult îndrăgitele „studii de fezabilitate” pentru drumurile expres care vor străbate Carașul, de vreme ce „procedurile” sunt în derulare!

Cu privire la ce au făcut „noi”, adică PSD-ul, că nici vorbă să ne fi ajutat cumva străinii de la Uniunea Europeană sau  alți soroșiști și corporatiști, atenție domnu’ Dragnea, că prea rimează ”noi” cu ”noroi”! Iar de la noroi se poate ajunge la mocirlă, pur și simplu. Mocirla minciunii în care se bălăcăresc, siluind limba română, de zeci de ani, promițând Raiul pe pământul românesc, cei mai inculți, cei mai agramați, cei mai șmecheri, cei mai palavragii politicieni pe care i-a cunoscut țara asta vreodată!!!!

Prof. Univ. Dr. Sorin PESCARIU

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Toader

  Domnule profesor, sunt curios daca un de pagina, cateodata bun de supozitor, va arunca si in domnia voastra pentru ca,uite,il faceti pe Dragnea raspunzator de multe rele de care el, saracutul, habar nu are!In rest,daddy poate vine si cu a doua bombonica pe meleagurile raiului carasean,dar atunci se va caza definitiv -in semn de pretuire fata de oamenii de aici care l-au sustinut-la unul din caminele de batrani din judet!Doamne ajuta!

  Raspunde
 2. Navi

  Sa afirmi ca PSD a condus tara 25 de ani din ultimii 30 inseamna ca ai trait in alta tara. In perioadele 1997-2000, 2005-2012 au fost la conducere guverne PSD-PDSR?
  Sa nu sti ca din 30 de ani, 20 de ani Romania a avut presedinte de dreapta inseamna ca nu ai memomie sau esti rau intentionat.
  In rest,toti politicienii promit, sunt mincinoși, mai mult sau mai puțin,dar dupa ce se intampla la nivelul Parlamentului European parca sunt din acelasi aluat.
  Esta bine sa mergem la vot si, fiecare cu parerea lui.

  Raspunde
 3. Sorin Pescariu

  martie 11, 2019 la 11:57 am

  Un citat dintr-un articol al lui Vlad Petreanu scris in 20 noiembrie 2017, pe blogul Petreanu.ro: ”Pusă în context, felia PSD din guvernările post-decembriste crește dramatic. Iată, așadar, cât timp s-a aflat PSD la guvernare fie direct, cu propriul prim-ministru, fie indirect, din umbră sau printr-o alianță oficială: PSD: 6945 de zile, PNL: 827 zile, PDL: 940 zile, , independenți: 373 zile, PNTCD: 1106 zile.

  Adică ceva mai mult de 19 ani din cei 27, durată în creștere, oricum.

  Ca atare, când mai auziți/citiți vreun onorabil reprezentant al PSD care dă vina pe moștenire/opoziție/soartă pentru felul în care arată România, dați-i cu graficele de mai sus peste nas: pentru că a guvernat mai mult decât toți ceilalți laolaltă, PSD este principalul partid responsabil pentru subdezvoltarea țării.”
  Aș îndrăzni să adaug că din 20 noiembrie 2017 a mai trecut ceva timp pănă azi. Oricum, am greșit la calcul, pot explica cum: am însumat 4 ani de guvernare ai Convenției Democrate cu unul al guvenului tehnocrat Cioloș, aproximând prin extindere 30 de ani post decembrie 1989. Mea culpa! Este vina mea și pentru că m-am gandit la originea comună a PDL-ului cu PSD (PDSR) -ul, adică la FSN. Dar este evident că PSD-ul a condus România postedecembrie 1989 mai mult de trei sferturi din timpul scurs de atunci până azi.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei