UPDATE: Explozii puternice la Bruxelles! 26 persoane au decedat, conform ultimului bilanț neoficial!

modelmic

Două explozii s-au produs în această dimineață la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles. Potrivit primului bilanț oficial, 11 persoane au decedat și alte 25 au fost rănite în urma deflagrațiilor a căror cauză nu este încă cunoscută. 

Cele două explozii s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT). Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Aeroportul a fost evacuat şi toate zborurile au fost suspendate. Toate cursele care ar fi trebuit să aterizeze la Zeventem (tranzitat anual de 21 de milioane de persoane), au fost trimise către aeroportul Charleroi din Bruxelles, dar și către aeroporturi  din Antwerp și Liege.

Cursa Tarom spre Bruxelles, care a decolat la 07:30 din Bucureşti a fost redirecţionată spre Amsterdam, informează Mediafax.

Incidentul a survenit în timp ce capitala Belgiei era în stare de alertă maximă, după ce săptămâna trecută a fost arestat la Bruxelles Salah Abdeslam, suspectat de comiterea atacurilor teroriste din Paris.

UPDATE 1: Potrivit agenţiei de presă Belga, chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă.

UPDATE 2: La aproximativ o oră după exploziile de pe aeroport, o nouă explozie a avut loc la metrou. Potrivit Le Soir, cel puţin două persoane au fost rănite la staţia de metrou din apropierea clădirilor oficiale din Bruxeles.

UPDATE 3: Ultimele informații indică faptul că patru explozii au avut loc în două stații de metro situate în jurul Parlamentului European. Conform Reuters, cel puțin 10 persoane au murit în urma exploziilor de la metrou.

3272A59D00000578-3503928-image-m-62_1458635459082

UPDATE 4: Numărul victimelor în urma exploziilor produse pe aeroportul și în două stații de metrou din Bruxelles crește de la oră la oră. Conform ultimelor cifre neoficiale, cel puțin 26 de persoane au decedat în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate.

 

Foto: NBC News

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei