Expoziție de neratat! Arme din cea mai importantă colecție privată din Europa de Est, prezentate la Caransebeș!

 modelmic

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș va găzdui săptămâna aceasta vernisajul expoziției  itinerante „Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”. Cei interesați vor avea ocazia să admire obiecte de valoare, care fac parte din cea mai importantă colecție privată de arme din Europa de Est, unele dintre ele vechi de mii de ani.

Expoziția cuprinde arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii), dar obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa). Prin urmare, de la topoare cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul va avea în faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane pe tărâmul armamentului.

Obiectele expuse fac parte din colecția personală a colecționarului moldovean Petru Costin, fondator al Muzeului Serviciului Vamal și membru fondator al Clubului colecţionarilor din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc vineri, 22 septembrie, începând cu ora 12:00 la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, intrarea fiind liberă.

Vernisajul este organizat în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Ministerul Apărării Naționale.

foto: adevarul.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei