Fântâna cinetică din centru Reșiței, pregătită din nou să strălucească! S-au terminat lucrările la opera lui Constantin Lucaci!

modelmic

Fântâna cinetică din centru municipiului Reșița, probabil cel mai fotografiat obiectiv din orașul de la poalele Munților Semenic, este pregătită din nou să strălucească și să îi încânte pe cei care trec prin zona centrală a Reșiței.

Obiectivul a trecut printr-un amplu program de revizie și reabilitare, realizate de cei de la Direcția de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița, în parteneriat cu UCM Reșița, care a sprijinit cu furnizarea proiectelor și schițelor de montare și demontare precum și cu rectificările tehnice necesare funcționării în condiții optime.

Lucrările care au durat timp de mai multe săptămâni au presupus: schimbarea rulmenților, grasarea angrenajelor, igienizarea cuvelor, lustruirea elementelor arhitecturale și rectificarea coloanelor principale.

Creație a sculptorului Constantin Lucaci, fântâna cinetică din centrul civic al Reșiței a fost inaugurată în urmă cu 34 de ani.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673287812217″]

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  Mda :) Made de tăiţelu’… lucrări rebut.
  Proaspăt “reabilitată” de tăiţelu’ & ai lui (Virgil?) prin 2017, cu cântec şi pe vreo 200.000 de euro (sumă scoasă pe degeaba de prin buzunarele cetăţenilor), fântâna a trecut iar (şi iar) printr-un “amplu program de revizie şi reabilitare”.
  Pentru că pe atunci inclusiv motoarele de la noile pompe (4) au intrat la apă … prin scufundare la propriu şi … uscare la soare. Superb!
  De data asta însă… în parteneriat cu UCMR şi cu câta … “rectificări tehnice” :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei