Fântâna cinetică din Reșița și-a făcut debutul pe muzică, spre mândria primarului Popa! Vezi aici ce schimbări s-au mai făcut

modelmic+editorial

Începute încă din primele zile ale acestei veri, lucrările de modernizare a fântănii cinetice din  Reșița au fost finalizate săptămâna aceasta, fix de zilele orașului. Investițiile au fost multe și au readus fântâna la viață, susține primarul Ioan Popa, dar s-au făcut și o serie de modernizări care vor fi puse la testare. Dacă reșițenii le vor, rămân, dacă nu, dispar.

Este vorba aici despre jocurile de lumini și muzică care vor însoți de acum înainte jeturile de apă. După modelul marilor orașe din țară, primarul Ioan Popa a vrut ca și fântâna din centrul Reșiței să dispună de ceva mai deosebit. Astfel, au fost achiziționate leduri rezistente la apă, în diferite culori, care se vor schimba în primul rând în funcție de feedback-ul primit de la cetățeni.

De asemenea, cu toate că a existat un scandal monstru cu oamenii de cultură din oraș atunci când edilul-șef a făcut publică ideea sa de a dota monumentul și cu un sistem muzical, se pare că fântâna și-a dat totuși debutul pe ritmuri clasice. Dacă această noutate va fi pe gustul reșițenilor, rămâne de văzut, primarul Popa fiind dispus să renunțe în cazul în care comunitatea nu o agrează.

„Lucrurile au decurs bine, am avut emoții pentru că am schimbat totul din temelii în ceea ce privește partea mecanică dar lucrurile funcționează foarte bine. În ceea ce privește luminile, noi am luat un spectru de leduri rezistente la apă, într-o coloristică variată și le vom folosi în funcție de ceea ce acceptă comunitatea. De asemenea, vom testa și sonorizarea, încă încercăm să negociem cu oamenii de cultură din oraș ca în cazul în care această idee este acceptată de public, ea să poată funcționa”, explică primarul Ioan Popa.

CITEȘTE ȘI: Popa nu vrea să intre în conflict cu oamenii de cultură din oraș! „Eu nu sunt artist, dar asta trebuie să fac”!

Pompe noi și sistem de purificare a apei! „Nu vom mai avea mătasea broaștei pe fundul bazinelor”

Dincolo de partea de lumini și muzică, investiții care deocamdată așteaptă feedback din partea reșițenilor, fântâna cinetică din oraș a prins din nou viață, după câțiva ani buni în care a fost lăsată să se degradeze. Astfel, toate părțile mecanice au fost reparate și în momentul de față totul funcționează așa cum a făcut-o în momentul instalării.

De asemenea, pompa de apă, veche de zeci de ani, a fost înlocuită cu patru pompe cu motoare cu turație variabilă care pot fi controlate printr-un calculator, iar apa se va bucura de un sistem de purificare individual, astfel că nu va mai fi nevoie să fie schimbată după fiecare sezon.

„În primul rând am reparat părțile mecanice care erau distruse, nu se mai mișcau brațele, nu se mai rotea piesa centrală, acum funcționează totul. Am schimbat pompa care funcționa de 35 de ani cu patru pompe cu motoare cu turație variabilă comandate de un calculator care vor putea da jeturi de apă reglabile în funcție de mai mulți parametri, intensitatea luminii, intensitate muzicală, etc. De asemenea, am instalat sistemul de purificare a apei cu clor, anti-alge, PH, apa va fi tratată în fântănă nu va mai trebui schimbată. Nu vom mai avea mătasea broaștei pe fundul bazinelor”, a adăugat Ioan Popa.

19453118_1416624831706526_6710131401453573550_o

CITEȘTE ȘI: Centrul Reșiței se schimbă la față! Din iunie, fântâna cinetică va funcționa pe muzică și lumini

19477488_1416623958373280_6945379713077759811_o

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Pingback: Celebra fântână din Reșița e din nou… cinetică! Dacă va avea lumini și muzică, vor decide locuitorii – VIDEO

  2. zoro

    Realizare buna.Cat despre unii cotestatari un anunt important :locuri libere la proiecte si constructii de palate………… o rusine in centrul Resitei.Inca ceva :descalificare profesionala ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei