Fără contracandidat la Ezeriș! Liberalul Ioan Rusu, primar de 20 de ani, se pregătește pentru un nou mandat

modelmic

După cinci mandate în fruntea comunei Ezeriș, primarul Ioan Rusu se prezintă la alegerile din 27 septembrie fără cea mai mică emoție … și fără niciun contracandidat. Liberalul poate fi practic de pe acum declarat câștigător „la masa verde”, cum se spune în sport, niciunul din celelalte partide ne-aruncând în luptă vreun candidat pentru a-i face viața mai dificilă actualului și viitorului edil-șef de la Ezeriș.

Cu proiecte de peste 6 milioane de euro implementate până acum în Ezeriș și Soceni, edilul Ioan Rusu este de părere că oamenii din comună i-au fost alături în ultimii 20 de ani deoarece niciodată nu a promis lucruri pe care nu le-a îndeplinit, iar la finalul fiecărui mandat „cetățenii au constatat că s-a întâmplat ceva, că s-a făcut ceva și acel ceva a fost benefic pentru comunitate și chiar pentru cei din jurul comunei.

De-a lungul celor cinci mandate pot spune că s-au implementat proiecte pe fonduri europene de peste 6 milioane de euro, proiecte gen canalizare, modernizare străzi, drumuri agricole, alimentare cu apă, plus reabilitarea și modernizarea școlilor, centru pentru persoane vârstnice, s-au construit clădiri administrative noi, o clădire pentru centrul de urgență, una pentru situații de urgență, s-a modernizat Primăria și multe alte realizări”, a precizat Ioan Rusu, care a subliniat că multe dintre proiecte au fost implementate pe fonduri europene, în condițiile în care în cei 20 de ani de în care a condus destinele comunei nu puține au fost cazurile în care Primăria Ezeriș a fost cu totul ignorată la momentul rectificărilor bugetare sau alocărilor de fonduri de către reprezentanții Consiliului Județean, care aveau o altă culoare politică.

Au fost momente sau ani în care Consiliul Județean nu mi-a alocat niciun leu, au fost ani când rectificările bugetare făcute de guvernele de la vremea respectivă nu au alocat comunei Ezeriș niciun leu. Practic instituțiile acestui județ, care trebuiau să colaboreze cu primarii, cu administrațiile locale, unele au colaborat, altele deloc.

Din acest motiv nu vreau să aud un coleg primar să spună că nu a putut să facă nimic pentru că a fost în opoziție. Asta este o minciună din punctul meu de vedere, mă lasă rece și nu am replică pentru colegi care afirmă asemenea lucruri pentru că în momentul în care s-a angajat să candideze la funcția de primar trebuia să aibă în primul rând în vedere faptul că poate să nu fie la putere, poate să fie în opoziție și trebuie să faci treabă și din această postură”, a explicat Rusu.

Ce l-a motivat pe Ioan Rusu să își depună candidatura pentru încă un mandat de primar? Proiectele care consideră că mai trebuie implementate în Ezeriș: „Vrem să finalizăm lucrările începute, drumuri agricole, trotuare, rigole, modernizare de străzi, alimentarea cu gaz, un stadion de fotbal, o sală de sport, finalizarea lucrărilor la cele două cămine culturale pe fonduri europene, Ezeriș și Soceni, lucrări care au demarat zilele astea”, a adăugat edilul.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei