Fără copaci achiziționați de peste hotare! Primăria Reșița va avea propria pepinieră pentru plantarea de arbori ornamentali

 

modelmic

Sute de arbori au fost plantați în ultimii ani în municipiul de pe Bârzava, de la celebrii platani care au răsărit de-a lungul aleii de promenadă, la frasini, magnolii și alți copaci ornamentali. Și cum nu au lipsit criticile cu privire la cheltuielile pe care le-au presupus achiziționarea arborilor de peste hotare, administrația locală a decis să își înființeze o pepinieră proprie. Decizia a fost aprobată în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Reșița.

Am decis înființarea unei pepiniere pentru sădirea de arbori ornamentali, pentru că în ultimii 2-3 ani am achiziționat arbori din Ungaria, din Italia, din Serbia. Reșița, unii își amintesc, pe vremuri avea o pepinieră foarte sănătoasă la kilometrul 8, ea fiind actualmente pe teritoriul administrativ al comunei Ezeriș. Drept urmare, am decis să alocăm o altă locație pentru acest lucru, și vom face o pepinieră de sădire de arbuști ornamentali, după stația de epurarea, în zona Moniom”explică primarul Ioan Popa.

Peste câțiva ani deci reșițenii se vor putea plimba la umbra unor copaci crescuți în pepiniera proprie a orașului. În așteptare însă, administrația locală a replantat în oraș pini și mesteceni aduși tocmai de la Brebu Nou, acolo unde administrația locală a curățat o pășune alpină.

La capitolul arbori ornamentali, administrația locală reșițeană are planuri și pentru zona centrală a orașului, mai precis pentru centrul civic. Conform primarului Ioan Popa, acolo vor putea fi admirați arbori din specii diferite. „Ce vrem să facem acolo este un mic «parc dendrologic». O să punem plachete la fiecare tip de arbore, astfel încât cei care fac o vizită în centru să poată să se bucure de arbori ornamentali de excepție”, a precizat edilul, atunci când a explicat lucrările și modernizările ce vor avea loc în centrul civic al orașului.

Citește și „În vremuri de criză, soluții adecvate”! Pini și mesteceni de la Brebu Nou, replantați la Reșița

Citește și „Centrul civic făcut din biscuiți își spune prohodul”! Se pun plăci din granit și andezit, într-un proiect de 6 milioane de euro!

 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. andritoiu

  spitalul de maxima siguranta sau securitate din jebel….trefil remmo si multi d astia…ca ei personal pe nimeni n au furat….

  Raspunde
 2. zero

  “Peste câțiva ani deci reșițenii se vor putea plimba la umbra unor copaci crescuți în pepiniera proprie a orașului.”

  Tot peste câţiva ani, nu vor mai exista păduri în jurul Reşiţei (graţie austriecilor) iar umbra unor rari copaci crescuţi în pepiniera proprie a oraşului (fost municipiu / sat cu blocuri) va delecta cetăţenii cu amintirea vremurilor împădurite.
  Marcate cu plachete comemorative “la fiecare tip de arbore”.
  Printre care şi arborele cu came :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei