Fără necuvântătoare la bâlciurile de anul acesta! PSD CS nu se conformează și cuvântă. Pe mai multe voci!

psd cs

E vremea bâlciului! A bâlciului ieftin, cu actori desprinși dintr-o epocă a banalului și a considerațiilor fără suport. Și a bâlciului transformat într-un război cu actori de mâna a doua ce-și tot transmit replici învățate-n prealabil. Trăim vremuri în care prin bâlci se spală și reevaluează personaje ce până mai ieri erau trecute la capitolul eșecuri politice într-un județ în care viața socială alternează mai ceva ca-n piesele lui Caragiale. Numai că DSP a interzis prezența necuvântătoarelor la bâlciuri, pe motiv de pestă porcină. Dar regulile sunt făcute să fie încălcate.

Spuneam vineri că wekeend-ul acesta va fi unul cu năbădăi pentru încercata organizație județeană a psd. Și nu m-am înșelat nici de data aceasta. Cele două tabere, tabăra imperatore și tabăra luminița de la capătul tunelului, s-au întâlnit la extreme. Cea a împăratului, la Caransebeș, iar cea războinicii luminii, la Moldova Nouă. Prima tabără n-a exprimat nicio poziție oficială. Cel puțin nu una cu subiect și predicat. Însă imperatore a avut grijă să apară, mai pe surse, tot felul de aberații demne de o piesă de teatru extrem de proastă. Cică, potrivit ecoului imperatorului, războinica luminii ar fi dat fuguța la ministresa Carmen Dan să schimbe câteva nume grele ale administrației județene. Cică pă dom’ prefect și pă dom’ comisar-șăf Avram. În primă fază. Că după preluarea puterii, a psd cs, bineînțeles, urmează și câteva capete luminate ce au dus județul pe culmile propășirii materiale și spirituale a cetățeanului din Banatul de Munte și cel dă Pustă. Ceea ce uită să ne transmită imperatore, fie și prin ecoul său, este faptul că nea Avram ar avea probleme create tocmai de împărat. Acesta l-ar fi luat pe comisarul ce n-a mai apucat să dea examenul de chestor la o întâlnire de partid. Acolo nea Avram a asistat la o serie de amenințări nu tocmai ortodoxe, chiar cu dosare penale. Iar Avram a mai completat și el când împăratul mai avea câte un lapsus. Doar prietenul la nevoie se cunoște, nu? Ca să se scoată basma curată din această impardonabilă imprudență, imperatore ne lasă să înțelegem că el este victima lui Dragnea și nemulțumirile unor primari provin din faptul că aceștia nu ar fi fost ajutați de împărat să scape tocmai de niște dosare penale. Pe bune? Cam cât de proști ne credeți, imperatore? Eu zic să fiți mulțumit că pesedeaua centrală nu a făcut publică toată povestea și dvs. și nea Avram nu sunteți nevoiți să dați explicații pe la vreun procuror. O rezolvăm tot în stil românesc. Voi vă dați un pas în lateral, vine luminița de la capătul tunelului și rezolvă ce mai e de rezolvat. Aia e, boss, csf, ncsf, dacă n-ai stil, iei lucrurile așa cum îți vin.

CITEȘTE ȘI: Drumul spre IAD nu este pavat întotdeauna cu bune intenții

Cealaltă tabără în schimb a semnat protocoale peste protocoale și va merge la București cu propunerea-n plic. Ca la naș! Acum să sperăm ca la CEx-ul național problemele cu presupusul șantaj și amenințările să se rezolve într-un mod rezonabil. De ambele părți. Altfel, oricât de mult s-ar vrea capul lu’ Moțoc, dacă momentul „de mă voi scula, pre mulți am să popesc” nu se va petrece, bâlciul ăsta n-are niciun farmec.

Ca și concluzie, nu-mi pot imagina cum în pixurile unora a intervenit cerneala de altă culoare. Până la bâlciul acesta din psd cs, imperatore era persona non grata. A fost hăituit și răs-hăituit de la facere și până mai ieri. Brusc, sub pretextul semnării unei scrisorici, motivul real al susținerii ei, zic gurile rele, fiind întoarcerea unor favoruri făcute de către Firea imperatorului, împăratul a revenit în grațiile cărășenilor. Bucureștiul e mare, e un adevărat șantier și cum forța de muncă este în continuă scădere, pesediștii se mai ajută între ei. Și, bineînțeles, nu gratuit. Sunt tare curios dacă și cum își vor prezenta demisia din funcțiile de președinte și vicepreședinte pesediștii de seamă ai organizației. Cum vor motiva unii toată această susținere aproape oarbă. La ce moralitate bântuie prin societatea în care trăim, nici nu avem așteptări. „Am avut un moment de rătăcire, șefa (sau șefu‘?!)!” Așa că ne-am urca și noi în vagonul din trenul care trebuie, dar nu știm deocamdată care este acela. Chiar dacă doi îți spun că ești beat, tu te încăpățânezi să nu pleci acasă, nu-i așa, dom’ Semaca? ;)

 

John GAVRILESCU

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. carasan de omenie

  ”Eu zic să fiți mulțumit că pesedeaua centrală nu a făcut publică toată povestea și dvs. și nea Avram nu sunteți nevoiți să dați explicații pe la vreun procuror. O rezolvăm tot în stil românesc. Voi vă dați un pas în lateral, vine luminița de la capătul tunelului și rezolvă ce mai e de rezolvat.” Citatul ăsta mie îmi sună a amenințare/șantaj, nene Jonny. Asta te-a învățat șeful tău din pusta orăvițeană? Nu ți-a dat și matale niscaiva liber zilele astea, că e weekend, sau îți dă recuperări sau plată dublă? În rest, nu trebuie să te chinui foarte tare ca să pricepi cine a comandat articolul și cui îi ține partea.

  Raspunde
  1. John Gavrilescu

   Eminescu le zice epiogni
   Eu le zic epigoi
   Că sunt efectiv goi
   Că tot ce ne face umani pe noi
   Vor victorie în război
   Vor și glorie ca eroi
   Dar n-au loc în istorie
   Nici ca strigoi, papițoi
   Ăștia au permis conștient
   Un ritual demonic
   Ne-au atacat ecologic
   Ne-au ruinat economic
   Și, spiritual istoric
   Ne-au deformat metodic
   Ne-au devorat. Masonii
   Ne-ar fi deformat canonic
   Sunt altele care ne hrăneau cultural-caloric
   Altele pe care moșii nostri le apreciau valoric

   Excludeau din start actorii și scamatorii
   Care se fac singuri de caca, instalatorii
   Sfidau armatele lui Satan
   Invadatorii, d-aia-s ca marele Duckadam
   Numa’ că stau în fața țării, sau
   Fane [?] la o plimbare cu trancan
   Din ăla mare și e taman până la tine în fața scării

   Trebui să dăm jos de pe ciolan trădătorii
   Ce ne-au dus ca pe Cioran, pe culmile disperării
   D-aia în loc de memorii la lumina lumânării
   Tot risipesc amatorii ca sirena salvării

   Liric vorbind [?] perfect ca discopolii
   Limpede și plin de viață ca adâncu’ mării
   Da’ nu-mi plac bufonii, pentru mine chiar nu-i comic
   Să tot văd sărmani cu harfe de Berlusconi

   Por fi laconic pân-la catatonic ca laponii
   Da’ scuip atât de tare încât se sparg atomii
   Senin ca un copil scuip venin că-s instabil
   Și e indubitabil că-s chiar irecuperabil

   Niște [?] ce-mi propun făcând rap
   Amu ‘neata nu-mi sta-n drum, nu sta în trucuri rapandule
   Bă minte îngustă ține minte o șustă
   Multe fuste gustă zgură până ajung sa guste din zgură
   Uitând că pe coloana mea nu vezi vre-o fisură
   O-i fi spășit, o-i fi prăjit dar nu-s vre-o prăjitură
   Așa că dacă o dată mai bați apropouri, eroule
   Te bat la popoul gol, la propriul tău show, bă boule

   Vin din stradă, nu-s vre-unu din clan, nu-s vre-un huligan
   Totuși te bat cu tot cu brigadă
   Sună la gardă sar gardul ca pe coardă, că-s la poartă
   Gata să te las cu arcada sparta, coardo
   Si toți or’ s-o vadă, poate scot și-o davadă
   Măcar să fii și tu un sifon omolgat, mă

   Vezi, degeaba ești isteț, primești dispreț
   Când ai obrazul gros ca șoriciul de mistreț
   Mi-e dor de anii ’80, eu nu înțeleg nimic din pizde ca tine
   Prefacute și seci, deci, pană Hristos mă face tare ca pe Boca
   Te dau knock-out cu un croșeu ce crapă roca

   De fapt, să ne calmăm puțin
   Dar ține minte că aș putea să mor pentru ce susțin
   În schimb tu pari genul ce se agață de viață atunci când simte
   Că chestii tenebroase îl înhață
   Ești moale ca jeleul, junelule
   Te văd cum nădușești când iți lingușești zeul papușelule

   Că e mai ușor să minți un milion în microfon
   Decât să fii sincer în fața unui singur om
   Jet din ochii mei, tu și acei lachei, [?] și căței ce dați OK la gay și moschei
   Nu-mi treb’ Dragnea, Cioloș, fraierii lui Soroș
   Templele masonice sau exemplele catolice
   Simte-mi slăbiciunea creștine
   Fă rugaciune să dispară stricaciunea ce crește în mine
   Da’ până atunci să nu-mi subestimezi puterea
   Sau, o să am grijă să expermintezi durerea

   Scoate cartea din portarm, încarci cu calm
   Ții degetul pe tragaci, precum un gabor american
   Gata să tragi cu [?], să-i sfarmi pe draci, să-i faci să stea departe
   De toți cei dragi
   Și orice ce faci să faci cu drag
   Fiindcă niciodata nu a fost vorba numa’ de procentaj
   Leagă șireturile bă blegule
   E fix același joc, chit ca nu respectă toți regulile, colegule

 2. zero

  Istoria se repetă?
  1979, Congresul al XII-lea.
  C. Pârvulescu: Mă rog, dacă plenara îmi interzice să îmi spun părerea, eu n-am decât să nu mi-o spun.(Rumoare în sală).Tovarăşe, eu sunt un revoluţionar, eu am fost crescut în mişcarea internaţională şi niciodată n-am auzit că nu se poate vorbi despre greşelile unui partid pentru că – să nu ne amestecăm în treburile lui interne. Noi nu ne amestecăm în treburile Chinei, noi ne amestecăm acolo unde partidul sau alte partide, de unde ar fi, calcă principiile şi se pretinde că e partid comunist. Acolo trebuie să ne amestecăm că altfel noi singuri n-o să fim comunişti.

  Raspunde
 3. elena

  Frumos d-le Gavrilescu !!!! Nu suportati critica….De ce ???? E chiar obligatoriu sa aveti dreptate??? Cum va faceti datoria ca reporter stim cu totii , dar ca aveti veleitati de poet asta chiar nu stiam…..Desi sunt niste ganduri DEZASTRUOASE asternute pe hartie ma intreb de ce nu faceti ce stiti mai bine???? Aaaaa nu stiti ?? Va aduc eu aminte ….. Loviti in cei care nu va sunt pe plac!!!!! A-ti scris despre toate in ultimul timp dar nu imi aduc aminte sa mai fi scris nimic despre mediul din judet si gunoaiele lui care sunt pe toate cararile. Despre deponeul de gunoi care nu se mai deschide , despre multe multe lucruri care le-ati omis sa le duceti pana la capat….. De ce ??? Probabul ca sunteti platit sa nu o faceti si aatunci de ce atata inversunare pentru un om care i-a spus parerea ????

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei