Fără nepotism în administrația județeană din Caraș-Severin! Valentin Armașu vrea organizarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere!

modelmic

Fără nepotism în administrația județeană din Caraș-Severin, aceasta este propunerea lui Valentin Armașu, candidatul Partidului Ecologist România pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. În viziunea omului de afaceri cărășean, recent intrat în politică, pentru ca lucrurile să se schimbe și pentru ca să se poată vorbi de performanță în administrația județeană este nevoie de depolitizarea aparatului administrativ al Consiliului Județean. Cum se poate face acest lucru? Prin organizarea de concursuri transparente pentru ocuparea pozițiilor de conducere în instituțiile descentralizate ce țin de forul județean.

În Consiliul Județean Caraș-Severin este extrem de necesară depolitizarea aparatului administrativ al Consiliului Județean, a instituțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Județean.

Unul din motivele proastei funcționari a administrației de stat e generat de nepotismul și politizarea acesteia, prin angajarea pe poziții publice a unor persoane nepotrivite sau clientelare. Astfel, ne propunem: Organizarea concursurilor profesionale și de abilitate managerială pentru ocuparea pozițiilor de conducere în instituțiile descentralizate ce țin de Consiliul Județean.

Concursurile trebuie să fie transparente, cu criterii de evaluare clare și anunțate din timp și care trebuie să fie percepute că fiind corecte de către participanți dar și publice. Fiecare post public din aceste instituții trebuie să aibă o fișa a postului care să reglementeze abilitățile, studiile și incompatibilitățile specificate pentru ocuparea unei astfel de poziții în serviciul public.

Criteriile trebuie să încurajeze tinerii, pe cei cu studii consolidate la universități de prestigiu, concetățenii noștri care vor să se repatrieze din alte țări etc”, precizează Valentin Armașu, candidatul PER pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Redacția

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei