Fără reparații în școlile reșițene! Nu din vina lui Popa, ci a constructorilor care nu s-au prezentat la licitație!

modelmic

Vacanța de vară a fost întotdeauna un bun prilej pentru edili să realizeze lucrări de reparație sau chiar modernizare a unităților de învățământ din localitățile pe care le conduc. Nici municipiul Reșița nu face excepție, așa că administrația locală și-a propus să pună la punct școlile din oraș. Nu mică le-a fost însă surpriza când nici un constructor nu s-a arătat interesat de lucrările de reparație.

City managerul Paul Vasile a anunțat că trebuie reluată procedura de licitație a lucrărilor din unitățile de învățământ și a făcut chiar un apel la constructorii din zonă să se prezinte cu oferte.

În Primărie s-au făcut caietele de sarcini, s-au scos la licitație lucrările mai mărunte, dar foarte importante în această perioadă, reparațiile la școli și am avut surpriza neplăcută ca nici un constructor să nu își depună oferta pentru o mulțime de lucrări de reparații. Procedurile vor trebui reluate și cu ocazia aceasta îi rog pe toți constructorii din Reșița și de pe lângă Reșița să vină.

De data aceasta banii sunt corect calculați, deci nu mai poate să oferteze nimeni 3 miliarde pentru o lucrare de 1 miliard. Dar sunt lucrări decente, s-au calculat profituri rezonabile, nu sunt lucrări foarte delicate, sunt lucrări de reparații”, a explicat Paul Vasile.

Rămâne de văzut dacă constructorii se vor prezenta de data aceasta la licitație, mai ales având în vedere că ne apropiem cu pași rapizi de începutul anului școlar 2017-2018.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. mama

  Problema reabilitarii scolilor nu este ceva nou!!!Faptul ca nu se face nimic,ca incepe scoala in 11 sept si nu s-a facut nimic,este un lucru obisnuit!!Asteptam sa inceapa scoala,sa se modernizeze clasele pe banii parintilor,sa se cumpere manuale pe banii parintilor!!Sunt scoli,asa zis de ”ELITA”,care au sala de sport cu dotari de acum 30 de ani,la care grupurile sanitare sunt deplorabile!!Sa asteptam prima zi de scoala,cu emotia celor mici si cu eternele discursuri plictisitoare si fara inteles pentru copii !!!

  Raspunde
 2. patrunjel

  Trimiteti adresa la firmele de constructori .Vin firmele dar trebuie sa fie instintate . Nu stati sa vina firmele la voi , mergeti voi la ele . Cautati inclusiv firmele mici caci ele vor face asociatie . Avem firme care isi transporta zilnic oamenii la Timisoara sa termine scolile de acolo. Nu stiu firmele de voi caci aveti de lucru . Zbatetiva sa ii anuntati, nu asteptati sa vine ei la birou . Dati-va de-a rostogolu pana ii gasiti . Puneti problema ca si cand ar fi la casa voastra.

  Raspunde
 3. zero

  “…s-au calculat profituri rezonabile…”
  Evident, sunt cunoscute (atotstiutor Popa) costurile altora asa ca s-au calculat in primarie direct profituri rezonabile (celor care nici macar nu s-au prezentat cu oferte).
  (P)omul dupa roade se cunoaste.
  Isprava nula!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei