Fără testări pentru COVID-19 la SJU Reșița! Personalul medical s-ar fi protejat la contactul cu femeia infectată

urg

Moartea femeii de 72 de ani din Caraș-Severin, care a ajuns în seara zilei de 24.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, fiind transferată de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21.03.2020 a dus la inițierea unei anchete epidemiologice la cel mai mare spital din județ.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, ancheta epidemiologică s-a încheiat iar reprezentanții autorizați susțin că personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost protejat.

Despre pacienta de 72 de ani care a decedat se cunoștea că se află în autoizolare, fapt pentru care a fost transportată la spital cu o autoutilitară specială și a urmat trasee bine stabilite în astfel de situații. Pacienta trebuia intubată pe Secția ATI, corturile de triere instalate la spital de către ISU Caraș-Severin nefiind dotate, firește, cu o asemenea tehnologie. Personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost pe deplin protejat și nu sunt necesare testări pentru coronavirus.

De altfel, conform noului algoritm de testare, stabilit la nivel național – un document transparent, remis presei – sunt testate doar persoanele care manifestă simptome. Spitalul Județean de Urgență a luat și măsurile sanitare impuse în asemenea situație, efectuând o dezinfectare extinsă cu soluții aprobate de lege în astfel de situații”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

foto: ziare.com

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Adire

    Minciuni. Pai de ce ati trimis o la timisoara? De ce a murit ? mintiti pt a va acoperi unii pe altii, si a nu raspunde penal? Oricum, o sa ne inbolnavim, treaba e ca nu putem avea incredere in voi, cei ce conduceti spitalul. Alinuta, ai dat de belea si te acopera altii? Iti va veni si tie rindul si vei raspunde

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei