Felix Borcean pe mână cu PSD în Consiliul Local Caransebeș! L-au debarcat pe Ungur din funcția de city-manager!

Ungur Felix Isac

Șoc în Consiliul Local Municipal din Caransebeș! La ședința ordinară de astăzi, propunerea primarului municipiului Caransebeș, Felix Borcean, privind schimbarea city-managerului Andrei Ungur a fost votată de o majoritate formată din cei nouă consilieri social-democrați și doi consilieri liberali.

Cei doi consilieri liberali sunt Toma Tămășilă, cumnatul primarului Borcean și Ioan Pop. Fără de aportul celor doi, Ungur ar fi rămas în continuare administrator al orașului. Am încercat să îl contactăm telefonic pe primarul Felix Borcean pentru a ne explica propunerea de astăzi, dar se pare că după episodul SMS-urilor cu Mihaela Popovici, acesta este „timid“ atunci când vine vorba să apese pe tasta de răspuns.

Despre schimbarea din funcție a lui Ungur, liderul grupului social-democrat din Consiliul Local Municipal Caransebeș, Florin Bogdea, ne-a declarat: „Este o măsură binevenită! Am fost de acord cu această schimbare și suntem bucuroși că și colegi liberali au aquiesat la propunerea primarului Felix Borcean. Să ne amintim că în mandatul de city-manager al lui Andrei Ungur, din 2016 și până acum acesta nu a inițiat nici măcar un proiect european iar acest lucru îi revenea prin fișa postului. Domnul Ungur a devenit recent președinte al organizației PNL Caransebeș și ar trebui să rămână în această zonă a strategiilor politice, lăsând pe alții mai pricepuți să se ocupe de administrație“.

Tot astăzi, consilierii caransebeșeni, în aceeași formulă 9 PSD + 2 PNL au votat înlocuirea din rândul Adunării Generale a Acționarilor societății Transal Urbis a consilierului local liberal Toma Tămășilă, cu un consilier local municipal din tabăra PSD-ului. Este vorba de Ion Bădeț. În acest moment consilierii PSD dețin trei membri în AGA Transal Urbis în vreme ce PNL, care are majoritatea în Consiliul Local, a rămas doar cu doi membri în acționariat. La fel s-a procedat și în cadrul acționariatului societății Gugulania, unde liberalul Tămășilă a fost înlocuit de pesedistul Bogdea.

Ca o simplă constatare, în acest moment, prin măsurile luate și susținute de PSD în plenul CL-ului caransebeșean, primarul liberal Felix Borcean pare mai apropiat de Luminița Jivan decât se declara a fi amicul său de la primăria M9, edilul Adrian Torma. Deși, dacă ne luăm după gurile rele acestea vorbesc de faptul că majoritatea consilierilor locali PSD din Caransebeș răspund și astăzi la comenzile fostului lider Ion Mocioalcă.

Update 17:30 Fostul city-manager al Caransebeșului i-a răspuns consilierului PSD Florin Bodea, după declarația acestuia consemnată de Reper 24:

Ca de obicei, domnul Bogdea vorbește ca să nu tacă, ci doar să puncteze în lupta pe care o duce în PSD sau Pro România pentru a fi nominalizat candidat la funcția de Primar. Îi aduc aminte d-lui Bogdea, care se pricepe la proiecte europene la fel de bine ca și noul său aliat, Felix Borcean, adică deloc, că am inițiat și implementez ca manager de proiect mai multe proiecte europene decât șefa serviciului de profil din cadrul primăriei sau decât pila d-lui primar, adusă de acesta din învățământ, (coincidență sau nu, de la liceul condus de dl. Bogdea) într-un compartiment foarte important, și care nu are nici în clin, nici în mânecă cu implementarea proiectelor europene.


Vă reamintesc aici proiectele inițiate de mine:
1. Implementare ISO9001 în Primăria Caransebeș,
2. Reamenajarea și includerea în circuitul turistic a ruinelor din Centrul Civic,
3. Centrul de zi pentru bătrâni – Vila Popov,
4. Reabilitarea Spitalului Bora,
5. Digitalizarea și implementarea Arhivării Electronice în Primăria Caransebeș,
6. Recuperarea sumelor aferente cheltuielilor pe aparatură medicală la Spitalul Municipal

Și fiindcă am vorbit de proiecte europene, vă spun ca nu este exclus ca unul din motivele pentru care mi s-a desființat postul este acela ca în urma cu câteva zile mi-am permis să-i atrag atenția pilei dlui primar, sa nu îmi mai blocheze proiectele la care lucrez prin ascunderea sau întârzierea facturilor și a altor documente. De asemenea, mi-am permis sa cer ca șefei de la Proiecte să i se tragă din salariu bani pe care Primăria trebuie să-i plătească din buzunarul cetățeanului din cauză că un proiect este implementat în mod greșit, iar organismele de control au sesizat acest lucru și au penalizat Primăria Caransebeș. Cum sa meargă un compartiment așa important când acolo sunt protejatele d-lui primar, iar rezultatele celor două sunt dezastruoase, bani cheltuiți pe nimic, zero proiecte“, a notat Andrei Ungur, președintele organizației PNL Caransebeș.

 

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. zero

  schimbarea city-managerului
  „a devenit recent președinte al organizației PNL … lăsând pe alții mai pricepuți să se ocupe de administrație“

  Cu alte cuvinte, cei nepricepuţi … devin preşedinte în … PNL.
  Condiţie necesară, nu şi suficientă.

  Raspunde
  1. Anomin

   Șefa de la proiecte din primăria Caransebeș trăiește pe alta planeta.. Nu are habar ce înseamnă un proiect la faza Dali… Și este șefa la proiecte. Bine ca cineva începe sa scoată rufele murdare la iveala și zice lucrurilor pe nume. Eu pe acest domn o să-l votez dacă candidează.

  2. Anonim

   City managerul care nu face proiecte pe fonduri… Tocmai are un proiect aprobat pentru finanțare centru de zi pentru persoane vârstnice dacă asta e nimic.. As vrea sa vad cum face ceva.

 2. Anomin

  Singur om pe care îl găseai în primăria aia dacă aveai nevoie de ceva,musiu primarul avea aventuri cu managerul spitalului și vicele era plecat mereu. Acum dacă mergem în primărie cu cine vorbim? Îl cautam pe primar prin patul amantei?

  Raspunde
 3. zero

  Update.

  Victime colaterale în “războiul de secesiune” socio-cultural, Armeniş versus Caransebeş.
  Vela şuntează pe Borcean şi promovează pe Ungur.
  Borcean şuntează pe Ungur (cu tot cu post).
  Mutare de şah corectă şi de aşteptat.
  Proiectele europeene nu interesează pe absolut nimeni, doar funcţiile şi banii publici.
  E … penele, nu?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei