Felix Borcean vrea specializări în servicii la liceele cu profil tehnologic din Caransebeș!

modelmic

În județul Caraș-Severin pare să se pună tot mai mult accent pe pregătirea elevilor în diverse specializări. La Reșița, școala duală, înființată la insistențele primarului Ioan Popa, a început să prindă contur, cererile agenților economici fiind în creștere. Modelul Reșiței ar putea fi urmat și de cel de-al doilea municipiu din județ, Caransebeșul, unde primarul Felix Borcean a început deja să tatoneze terenul și să poarte discuții cu oamenii de afaceri interesați.

Am discutat deja cu cineva din conducerea Asociației Kolping, care practic vine în sprijinul a ceea ce afirmam în urmă cu mai bine de un an, și anume necesitatea creări unor clase sau a unei clase măcar de elevi care să aibă specializare în servicii, adică barmani, ospătari, cameriști sau bucătari. Voi discuta să vedem care dintre liceele cu profil tehnologic din Caransebeș ar putea prelua această sarcină. Încercăm să atragem în proiect toți agenții economici interesați de profesionalizarea personalului care lucrează în servicii, toți hotelierii, patronii de restaurante din municipiu și din zonă”, a explicat primarul Ferlix Borcean.

În cazul în care totul decurge fără probleme, noile specializări vor fi disponibile începând cu anul școlar 2019-2020.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei