Felix este tot mai frustrat! Țintuit în fotoliul de primar de majoritatea liberală din CL Caransebeș!

modelmic

Război deschis în Consiliul Local Caransebeș între primarul Felix Borcean și consilierii liberali! Inițiator al unui proiect de hotărâre prin care dorea schimbarea organigramei și în acest fel reducerea atribuțiunilor viceprimarului Marius Isac, primarul Borcean a decis să îl retragă de pe ordinea de zi, conștient că nu avea cum să fie aprobat fără sprijinul liberalilor.

Asta după ce același autovictimizat primar ne-a demonstrat cum știe ca nimeni altul să organizeze concursuri de titularizare pe post pentru „pupile”, după bibliografii care nu au nicio legătură cu legile actuale! Vezi ordonanța 34, abrogată în 2016!? Ca să nu mai zic de ultima lege inventată de același buclucaș, aia cu liberul acces la informația publică care el o dă în aceeași bibliografie ca fiind Legea 544 din 2011!? Legea e din 2001, coane Felix și sincer dacă tot o publici, verific-o, doar ai aparat de specialitate, unul fandosit și plin de uitătură veninoasă.  Dacă așteptam după legea ta 544, 10 ani mai târziu, eram adio anchete jurnalistice, adio sperieturi ale unora care lucrează cu „servițiile” prin presa care-ți place. Adevărul e dragi cetitori că omul încă n-a priceput că jocul e politic iar ascultându-l în boxe, sună a șlagăr pe care s-a depus un strat consistent de praf. Decât să-l mai asculți pe Felix cum o dă din vals în tango, mai bine te îngrămădești la un film indian produs la Bollywood, lacrimile și sus-pinul publicului par mai sincere. Și chiar, ce a întrebat-o onor comisa pe doamna Paula din OUG 34/2006? Că vrem să „ne râdem” despre cum ai știut tu să-ți pui oamenii să învețe „lucruri trăsnite”. Hai nu te îmbufna, că faci riduri. Iar tu ești un jucător de cursă lungă. Până prin vara lui 2020.

Într-o altă ordine de idei, una firească, în cadrul unei conferințe de presă susținută ulterior, Borcean afirma că viceprimarul Marius Isac nu ar fi rămas fără atribuții, doar că practic va îndeplini sarcinile trasate de primar. Îi stă în gât Isac lui Felix mai ceva ca un bondar, dar e mai „greu de ucis”, decât amicul Ungur – city managerul.

„Nu sunt atât de tâmpit să îmi iau eu toate atribuțiunile. Evident că el va avea niște atribuțiuni, dar i le dau eu. Eu îi spun, tu te ocupi de treaba asta. Eu și acum pot să spun, de mâine, domnul Marius Isac, viceprimar, nu se mai ocupă de treaba asta și se ocupă de asta, chiar dacă în organigramă îi arată nu știu ce linie acolo. Lui Marius chiar i-ar fi convenit, să zic, nu am nicio atribuțiune și plec acasă cu 8.000 de lei, nu fac nimic. Păi cum să gândesc eu așa ceva. Dar îi spun eu ce trebuie să facă: asta, asta și asta. Credeți-mă, orice viceprimar care vedea organigrama asta spunea Doamne ajută, perfect”, a declarat Borcean. NR: Băi ăsta e defect, pe onoarea mea!

Primarul a mai susținut că nu înțelege opoziția liberalilor în ceea ce privește schimbarea organigramei, având în vedere că modificările nu sunt senzaționale. Conform lui Borcean, printre modificările aduse de noua organigramă se numără: transformarea Poliției Locale și direcție în serviciu,  înființarea unei Direcției Juridice și Administrație Locală, care să se ocupe de serviciul juridic, de administrarea spațiului locativ și de biroul de relații cu publicul și a Direcției de Organizare și Monitorizare a Serviciilor Publice, care se ocupă de școli, cabinete, spital și servicii de utilitate publică.

„Eu am vrut să creez o eficiență. Nu pleacă nimeni, nu era nimeni dat afară și un lucru foarte important, la proiecte programe, am vrut să creez mai multe posturi. Să fie opt în organigramă, dar doar dacă există proiecte. Dacă existau proiecte în derulare, rămâi, lucrezi acolo, dacă nu ai proiecte, nu am de să te plătesc. Era o chestie foarte flexibilă și eficientă. Te angajez dacă lucrezi cum trebuie.

Direcția Economică devenea Direcția de Strategie și Dezvoltare Economică și prelua proiecte europene, contabilitate și resurse umane, erau impozite și taxe, că tot a cerut, Horia Irimia. Tot asta îmi spune de doi ani, dar când era de aprobat, cred că nici nu au studiat-o. S-a dus Horia Irimia și le-a spus uitați ce vrea să facă, nu are viceprimarul nicio atribuțiune. Nu e bine”, a precizat Borcean. Și-acum sincer dom profesor, spune-mi la ureche să n-audă nimeni…cum l-ați îmbrobodit, păcălit pe Horică de i-ați sustras telefonul? Merita pro-velistul să îl faceți de mirul lumii? Chiar așa, te-o fi servit de-a lungul timpului și pe tine blândul șahist cu păr ondulat și-acum astfel îi arăți recunoștința? Părerea mea e că s-a cam fâsâit armaghedoneala ta, această wikihoria sleită, dar sigur se vor trezi bufonii tăi din presă să ți-o reîncălzească, doar atunci când tu decizi, Master și cu oferta pe SICAP! În ce te privește, mai sunt atâtea de rostit, scris, printat…

Același primar Borcean susține că noua organigramă nu ar presupune o creștere spectaculoasă a bugetului de salarii al Primăriei. În plus, Borcean de declară hotărât să nu renunțe și să repună proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a unei alte ședințe.

Prind o formulă în care nu au majoritate. Organigrama asta cândva tot va intra. Pentru că eu cred în ea. Am lucrat două luni la ea, am așteptat patru luni la ANFP, și mă opresc aici? E și păcat. Nu s-a produs nicio transformare fantastică, decât poate benefică”, a mai adăugat Borcean. Măi tu nu ești prost deloc, măi pătrățel, doar că ai niște lacune existențiale și vinzi prea repede codul de la interfon….Atâta tot.

Diana RADU

Acest articol este un pamflet și se tratează cu umorul din dotare…care-l are…:-)

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Alin Muntean

    Am înțeles că e pamflet. Dar ce caută “nota redacției” la pamflet? Că poate o iau proștii în serios.
    Adică ori “ne” râdem, ori scriem la comandă!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei