Festivalul Custom continuă să stârnească valuri! Cât a costat până la urmă evenimentul din Poiana Golului?

 

custom

Festivalul Custom continuă să stârnească controverse. La aproape trei luni de la desfășurarea evenimentului din Poiana Golului, discuțiile legate de cheltuieli și venituri încă nu s-au încheiat. În urmă cu o lună, Mirel Sabo, liderul grupului PSD din cadrul Consiliului Local Reșița a cerut un raport din care să vadă negru pe alb toate cifrele legate de festival, iar acum, după primirea respectivului raport, acesta pare să aibă mai multe întrebări decât răspunsuri, ajungând chiar să acuze administrația locală de superficialitate. Întrebări și acuzații care nu au rămas însă fără răspuns din partea liberalilor.

Subiectul Custom a fost abordat în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi de conducerea PSD Reșița, prilej cu care Mirel Sabo a prezentat raportul primit de la administrația locală, social-democratul arătându-și nedumerirea cu privire la faptul că respectivul raport a fost întocmit de Biroul de Comunicare, și nu de Compartimentul financiar-contabil. În plus, Sabo a ridicat și câteva semne de întrebare cu privire la cifrele prezentate:

 „În raport este vorba doar de cheltuieli, nu apare niciun venit, poate nu s-au făcut, nu știu.  Se vede că nu este întocmit de un economist. Este întocmit ciudat, ca să spun așa. Sunt sume care sunt dublate, iar totalul cheltuielilor aici apare ca fiind 1.389.883 de lei, ceea ce la un curs valutar de aproximativ 4,73, înseamnă 293.576 de euro. Am refăcut calculele, mie îmi dă 1.421.612 lei, care înseamnă 300.531 de euro.

Luni am avut ședință ordinară și pe rectificarea bugetară apare la un moment dat cheltuieli materiale  – Custom. Deci la momentul 30 septembrie se suplimentează bugetul pentru acest eveniment, iar aici, surpriză, nu scrie nici 1.389.883 de lei că ar fi fost cheltuiți până acum, nici 1.421.612 lei, după calculele făcute de mine vizavi de ceea ce mi-au prezentat, ci scrie plan inițial – 1.683.000 de lei, care vine 355.814 euro. Mai suplimentăm cu 232.200 de lei, iar planul rectificat la momentul 30 septembrie este 1.915.200 de lei sau 404.905 euro”.

sabo

Social-democratul a adăugat că se aștepta la un raport mai clar și precis, întocmit în mod profesionist și că dorește explicații suplimentare, inclusiv date cu privire la onorariile artiștilor.

Explicațiile nu au întârziat să apară, fiind oferite de către liderul grupului PNL din CL Reșița, Hadrian Popescu, care a ținut să îi reamintească social-democratului că a votat un proiect de hotărâre prin care CL se asocia cu o firma GNB, care a plătit onorariile artiștilor, urmând să încaseze veniturile generate de eveniment:

popescu

„Așadar firma respectivă a plătit toate onorariile celor care au urcat pe scenă, iar veniturile generate din sponsorizări, din catering și din vânzarea de bilete, le-a încasat acea firmă. Din ce știu nu au făcut profit, ba dimpotrivă.

Dl Sabo ar trebui să își aducă aminte și că de acel eveniment s-a ocupat acest birou care a semnat raportul și că toate facturile au fost date bune de plată de acest birou, care a urmărit ca ele să fie în ordine.

În prezent, suntem în litigiu cu o firmă de promovare pe una din facturi. I-am chemat la o mediere pentru că pe raportările lor apar lucruri care noi am considerat că nu sunt în regulă și urmează să ne întâlnim. Acesta a fost motivul rectificării bugetare din ultima ședință, ca să avem totuși banii în caz că fac vreo executare silită pe baza unei facturi, chiar dacă noi am respins-o. Dacă se întâmplă asta, îi vom da în judecată, bineînțeles”.

 

Ionuț Chisăliță: „Acest raport arată superficialitatea cu care actuala administrație locală tratează reșițenii”

Președintele PSD Reșița, senatorul Ionuț Chisăliță, a avut și el un punct de vedere cu privire la subiect, fiind de părere că raportul prezentat social-democraților cu privire la cheltuielile și veniturile generate de festival este o dovadă de superficialitate:

„Acest raport arată și superficialitatea cu care, din păcate, actuala administrație locală tratează nu neapărat consilierii locali, ci reșițenii. Pentru că aici este vorba de banul public și atâta timp cât este vorba de banul public, eu cred că un astfel de raport ar trebui întocmit cu extrem de multă rigurozitate”.

Cum era de așteptat, nici remarca senatorului Chisăliță nu a rămas fără răspuns din partea liberalului Popescu, care a catalogat-o ca pe o declarație politică.

Așa pot să zic și eu că cea mai bună dovadă a superficialității cu care PSD-ul a tratat reșițenii este marea asfaltare făcută pe credit. Vă amintiți când primarul trăgea de asfalt ca de pânză și se rupea și se făcea bucăți. Cred că aceasta este o dovadă mai bună de superficialitate. Ei în raport, au toate facturile, cu număr și cu valori”, a afirmat Popescu, care a ținut să aducă aminte că deși social-democrații au fost de acord cu organizarea festivalului Custom, nu au contribuit cu nimic la buna desfășurare a acestuia, nici măcar prin cumpărarea unui bilet, cu mici excepții.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „În raport … nu apare niciun venit”.

  Normal. “Veniturile” au intrat direct în buzunarele “liberale”. Fără acte sau impozit. Doar s-au organizat şi prealabile “licitaţii”, nu?
  .
  Explicațiile … oferite de … Hadrian Popescu: :)
  „Acesta a fost motivul rectificării bugetare din ultima ședință, ca să avem totuși banii în caz că fac vreo executare silită pe baza unei facturi”.

  Liberali, cinstiţi şi plătitori “corecţi”, mai puţin din “rectificări bugetare”: Hadrian Popescu, Ioan Popa & PNL Reşiţa. Aşa se fac tăiţeii…
  Dar şi cu explicaţii explicative (ale tehnicilor fraudei din bugetul public). :)
  Nu?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei