Filarmonica din Timișoara susține un nou concert în aer liber la Reșița! Mâine încep Zilele Palatului Cultural!

 modelmic

Reșițenii au un nou motiv de bucurie: la sfârșitul acestei săptămâni îi așteaptă o serie întreagă de spectacole, prilejuite de cea de-a șasea ediție a Zilelor Palatului Cultural. Oferta organizatorilor este și anul acesta una bogată, nelipsind muzica populară și cea corală, dar nici concertul susținut în aer liber de orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, un eveniment pe care publicul reșițean îl așteaptă cu nerăbdare în fiecare an. O ofertă inedită vine și din partea Clubului Cinefilului Amator, care va prezenta un colaj de filme documentare cu Reșița anilor 1970 și 1980.

„Suntem la a șasea ediție a Zilelor Palatului Cultural. Ca de fiecare dată, deschidem evenimentul cu o acțiune în fața Palatului, avem folclor, coruri. În ziua a doua, în Parcul Tricolorului va veni Filarmonica Banatul din Timișoara. A devenit deja o tradiție ca aceasta să fie prezentă în fiecare an la Zilele Palatului Cultural  și ne bucurăm de relația bună pe care o avem cu dl Gârboni, directorul Filarmonicii, care ne sprijină așa cum poate și dânsul ca să reușim să aducem la Reșița, măcar o dată pe an Filarmonica din Timișoara.

Aș vrea să mulțumesc încă o dată celor doi colaboratori ai Asociației, Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, sunt singurii care ne sprijină financiar de la prima ediție și până în prezent.

Este greu, dar mergem înainte și sperăm să ducem mai departe această tradiție”, a precizat Nicolae Plujar, președintele Asociației Culturale Reșița Română, organizatorul evenimentului.

modelmic

Programul Zilelor Palatului Cultural, ediţia 2017:

Vineri, 15 septembrie, la Palatul Cultural

ora 18:00 (în faţa Palatului Cultural)

-muzică şi dansuri populare cu Ansamblul Folcloric Reşiţa Română şi Ansamblul Folcloric Bârzava;

ora 19:00 (pe scena Palatului Cultural)

- Corala „Lira 2000” Reşiţa;

- Corul Episcopiei Caransebeşului.

Sâmbătă, 16 septembrie, în Parcul Tricolorului

ora 19:00 – Concert susţinut de Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

Duminică, 17 septembrie, la Palatul Cultural

ora 18:00  (în faţa Palatului Cultural)

Fanfara Societăţii Culturale Eminescu din Coştei, Serbia;

Grupul Vocal al Societăţii Culturale Eminescu, din Coştei, Serbia;

Fanfara din Răcăşdia.

ora 19:30 (în sala Palatului Cultural)

Proiecţie de film – Reşiţa în anii 70 – 80

Accesul la toate acțiunile organizate cu ocazia Zilelor Palatului Cultural este liber, iar în caz de vreme nefavorabilă acestea se vor desfășura în interiorului Palatului, respectiv la subsolul bisericii din Parcul Tricolorului.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei