File din istoria spațiului bănățean, marcate în școlile reșițene de Ziua Națională a României

 

 

 

 

dec

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și Școala Gimnazială Nr. 8 și-au dat mâna pentru organizarea manifestării „1 Decembrie 1918 și Centenarul Bănățean”. Evenimentul, prin care instituțiile implicate își doresc să marcheze Ziua Națională a României, dar și o filă importantă din istoria spațiului în care trăim, va avea loc în data 29 noiembrie 2019, de la ora 9.00 la 10.00, la Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița (etajul 2, sala 4, prof. Corina Nedelcu).

Despre identitatea națională și locală, despre istoria trăită le va vorbi elevilor din clasele a IV-A și a IV-a B, profesorul de istorie și cercetătorul faptelor istorice și culturale din Banatul Montan, domnul Dan Obersterescu. Acest proiect face parte din programul Educație cu tineri și pentru tineri“ al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

În aceeași zi, în cadrul aceluiași program pentru tineri, va avea loc la Colegiul Național „Mircea Eliade”, un alt eveniment dedicat Zilei Naționale, sub genericul „1 Decembrie 1918 la români”. Mai exact, joi, 29 noiembrie, începând cu ora 13:00, în Amfiteatru instituției de învățământ sunt invitați să marcheze această zi importantă alături de elevi, prof. dr. Nicolae Magiar și prof. Dan Obersterescu, dar și solista vocală Antonia Franț.

foto: slideplayer.com

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei