Final de mandat! Ultima ședință de Consiliu Județean convocată de președintele Silviu Hurduzeu!

cj

Astăzi s-a desfășurat ultima ședință ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin în actuala formulă, ședința fiind una cu mai puține puncte pe ordinea de zi decât de obicei.

Printre principalele puncte supuse spre aprobare consilierilor județeni se numără cele prin care s-au preluat bani din excedentul bugetar al județului pentru finanțarea unor proiecte.

Este vorba despre proiectul România-Serbia, un proiect al Spitalului Județean de Urgență Reșița în parteneriat cu parteneri din Serbia și Spitalul Județean din Timișoara, proiectul privind inițiativa comună împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră. Am alocat suma de 2.400.000 de lei. De asemenea am finanțat un proiect aflat în derulare la nivelul CJ Caraș-Severin, proiectul „Dezvoltare durabilă eficientă și reducerea birocrației în județul Caraș-Severin. Suma este de 155. 970 lei, proiectul DGASPC Caraș-Severin, „Sprijin pentru serviciile sociale, alternative la serviciile rezidențiale clasice”, suma alocată fiind de 73. 500 de lei.

De asemenea am alocat bani pentru DGASPC, pentru finanțarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul cu finanțare europeană privind „căsuțele de tip familial pentru copii, reabilitare și extindere locuințe protejate pentru persoane adulte cu dizabilități și centru de zi pentru copii”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Proiectele ulterioare au fost o consecință ale ultimului proiect prezentat de președintele Silviu Hurduzeu, privind modificările la bugetul local și sursele de finanțare respective.

Un alt proiect aprobat astăzi a fost cel privind „Consolidarea și dotarea centrelor rezidențiale publice din județul Caraș-Severin în vederea gestionării eficiente a crizei sanitare Covid 19”.

Proiectul urmează a fi depus în cadrul programului operațional de infrastructură mare pe Axa prioritară 9. Este vorba de axa privind protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de criza Covid 19, un proiect prin care recuperăm banii cheltuiți la nivelul centrelor rezidențiale din cadrul DGASPC pe perioada Covid fiind prevăzute și anumite dotări pe perioada următoare dacă acest proiect va fi aprobat și finanțat. Valoarea totală a acestui proiect este de 8.465. 619, 86 lei”, a mai declarat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Toate proiectele au fost votate în unanimitate de către consilierii județeni reuniți în această ultimă ședință de Consiliu Județean, sub conducerea lui Silviu Hurduzeu.

Președintele în funcție le-a mulțumit la finalul ședinței, pentru colaborarea din cei 4 ani de mandat, tuturor consilierilor județeni de la toate partidele, vicepreședinților, directorilor și angajaților din cadrul aparatului propriu și din instituțiile subordonate Consiliului Județean.

DSC_0559

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei