Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat înainte de votul din Parlament

modelmic

 

UPDATE: „Premierul desemnat Florin Cîțu a făcut un gest de mare responsabilitate și a luat decizia de a renunța la mandat, pe baza unui singur principiu: atunci când ești în război, și România este în război cu epidemia de coronavirus, niciodată comandantul nu părășește linia frontului. Prin urmare, colegul nostru Florin Cîțu s-a consultat cu colegii și a luat decizia să facă acest pas. Ludovic Orban, ca premier interimar, care a gestionat de la început situația, este mandatat de colegii din PNL să strângă toată clasa politică în jurul lui, toată societatea civică, tot ce e bun în țara asta. Doar împreună vom reuși să limităm efectele nocive ale epidemiei de coronavirus”, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL.

…………………

Administrația Prezidențială anunță că Florin Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele Iohannis a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri.

Anunțul a venit cu mai puțin de 10 minute înaintea ședinței parlamentului pentru votul de învestitură.

Se pare că decizia lui Cîțu vine în urma unei discuții cu președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Ludovic Orban. Și asta în condițiile în care existau șanse foarte mari ca noul Executiv să primească voturile necesare învestirii.

Vom reveni cu amănunte.

foto: cotidianul.ro

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei