Florin Ionescu își face debutul ca actor în fața publicului reșițean! PRAH, o nouă premieră pe scena Palatului Cultural!

modelmic

Premieră pe scena Palatului Cultural din Reșița, unde duminică seara va fi prezentat spectacolul PRAH. De fapt, am putea vorbi de o dublă premieră, pentru că Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest se va întoarce la prima dragoste, actoria, de la care a luat o pauză în urmă cu patru ani, fiind practic debutul său ca actor în fața publicului reșițean.

PRAH este o tragi-comedie, de Spiró György, regia Frank Ildiko, scenografia Erika Csegöldi, traducerea Zeno Fodor. Din distribuție, alături de Florin Gabriel Ionescu face parte și regizoarea Frank Ildiko, care mărturisește că pentru ea este destul de solicitant să joace în română. Originară din Ungaria, Frank Ildiko vorbește fluent atât româna cât și germana, ea urmând Facultatea de Actorie din Timișoara.

Este prima mea apariție pe scenă după o pauză de patru ani ca actor, de aceea am rugat-o pe Ildiko să vine ea să facă spectacolul pentru că este partenerul cu care am jucat pe scenă cel mai mult, aproape 20 de ani, în română maghiară și germană și e partenerul în care am cea mai mare încredere”, explica Florin Ionescu, în cadrul conferinței de presă în care anunța premiera spectacolului.

Spectacolul PRAH prezintă povestea unei familii tradiţionale, care duce o viaţă modestă, în care greutăţile şi lipsurile cotidiene alternează cu apăsarea speranţelor neîmplinite. Cu greu s-ar putea afirma că cei doi membri ai familiei, un bărbat şi o femeie, sunt fericiţi! Cu toate acestea, apare posibilitatea nesperată a îmbogăţirii peste noapte! Cum se repercutează şocul acesta asupra fiecăruia în parte, asupra familiei, ce înseamnă schimbarea, ce înseamnă grija zilei de mâine, ce înseamnă grija unei averi neaşteptate, ce înseamnă fericirea, sunt întrebări care tulbură cursul vieţii de până atunci a celor doi eroi.

În traducere cuvântul PRAH înseamnă PRAF, iar spectacolul este o alegorie cu privire la lucrurile importante din viaţă şi la cele care sunt ca praful spulberat de vânt!

Veți vedea pe scenă doi actori care cred că sunt destul de bunicei”, afirma fără falsă modestie Florin Ionescu, care a încheiat conferința într-un ton glumeț, declarând că în cazul în care nu va fi huiduit prea mult la premiera de duminică, este foarte probabil să îl mai vedem și în alte roluri pe scena Teatrului de Vest.

Spectacolul PRAH va fi prezentat la Palatul Cultural mâine, începând cu ora 19:00.

 

Afis..PRAH. web si FB

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei