Florin Ionescu, în scandalul cu Dan Mirea: „Ca manager sunt obligat să iau măsuri! Voi da o decizie absolută!”

74444259_1247545342123051_8046087124102938624_n

Conflictul care a apărut între cei doi directori ai Teatrului de Vest din Reșița nu dă semne că s-ar încheia, date fiind acuzațiile care încă vin din ambele părți.

Cu o săptămână în urmă, directorul artistic, Dan Mirea, a protestat în stradă, în fața instituției de cultură, acuzându-l pe managerului Florin Ionescu de o serie de abuzuri și umilințe la care ar fi supus de când acesta a preluat conducerea teatrului, printre care tăieri de salariu, lipsa dreptului de semnătură și desființarea spațiului în care avea biroul, fiind nevoit să stea în prezent pe o canapea, în holul teatrului.

De cealaltă parte, managerul Florin Ionescu a declarat că Mirea are abateri grave privind absenteismul și ca manager al teatrului este nevoit să ia o decizie absolută în privința directorului artistic.

Oricine este liber să facă ce vrea în țara asta! Poți să ieși în stradă, poți să urci pe funicular! Există o lege care trebuie aplicată. Acest domn (nr. Dan Mirea) în luna septembrie, noi pe 2 septembrie am reluat stagiunea, era în distribuția spectacolului „Năzdrăvăniile lui Nică”, premiera trebuia să aibă loc pe 15 septembrie. Pe data de 2, când am venit la lucru, trei dintre actorii aflați în distribuție, erau în medical. Absolut oricine poate fi în medical dacă se îmbolnăvește. Domnului Florin Ibrași chiar i-am văzut glezna, a avut o luxație, ceva destul de grav, dar așteptam ca după acest medical, ceilalți doi actori să se întoarcă la serviciu. O doamnă și-a prelungit concediul cu încă 2 săptămâni. Celălalt domn, cel în cauză, pur și simplu a încetat să mai vină la serviciu, a intrat în nemotivate”, spune Ionescu.

Managerul teatrului mai afirmă că Dan Mirea a încălcat legea prin faptul că în toată această perioadă în care a lipsit de la Teatrul de Vest din Reșița, a regizat un spectacol la un teatru din Galați, dovadă stând și imaginile cu activitatea lui Mirea postate de teatrul respectiv pe pagina oficială de facebook.

Acest lucru îl interzice regulamentul nostru de ordine interioară, care este lege excepțională. Oricine trebuie să respecte regulamentul nostru care spune că niciun angajat nu are voie să aibă colaborări cu alte instituții din țară sau din afară, fără acordul scris al direcțiunii”, declară Ionescu.

Mirea mai este acuzat că nu a participat la repetițiile pentru spectacolul „Secretul fericirii” pe care actorii  reșițeni l-au jucat la gala unui festival de la Râmnicu Vâlcea, directorul artistic lipsind și de la spectacolul cu același nume care s-a jucat chiar pe scena teatrului reșițean cu 3 zile înainte de acel festival. La toate acestea se adaugă numeroase alte absențe nemotivate.

În situația asta, ca manager, nu că am dreptul, sunt obligat să iau măsuri. Sunt obligat să sesizez Comisia de disciplină. Am sesizat Comisia de disciplină pentru a treia oară în speța asta, pentru absențe nemotivate, care a dat un raport final. Legea mă obligă ca în 30 de zile de la acest raport, să dau o decizie și voi da o decizie absolută, conform legii”, a mai spus managerul Ionescu.

Dacă în aprilie, Florin Ionescu l-a dat în judecată pe Mirea pentru calomniile la adresa sa, apărute în presă, de data aceasta teatrul a depus două plângeri penale împotriva directorului artistic, Dan Mirea, care în mod ilegal în timpul concediului medical a prestat activități într-un alt teatru.

Îmi pare rău, este un actor de care teatrul ar avea nevoie, dar aici discutăm despre el ca director adjunct sau artistic și de obligațiile pe care le are, prima dintre ele este să vii la serviciu.

Faptul că nu vrea să intre în noul birou, că nu vrea să se așeze acolo și preferă să stea pe canapea…, nici asta nu pot să interzic. Nu poți să iei omului dreptul să facă ce vrea!”, a declarat Ionescu.

Managerul Florin Ionescu a precizat că acest conflict se va încheia în momentul în care va lua o decizie de sancționare în ceea ce îl privește pe directorul artistic, decizie care nu a fost formulată însă în mod clar pentru presă, dar care va fi făcută publică în cursul acestei săptămâni.

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Oricine este liber să facă ce vrea în țara asta! … lege excepțională … nu că am dreptul, sunt obligat să iau măsuri … Nu poți să iei omului dreptul să facă ce vrea!”, a declarat Ionescu.
  “teatrul a depus două plângeri penale”.

  Oricine, fie că este liber (în faţa propriei conştiinţe), fie că este “obligat”… la decizii … “absolute”.
  Dar când dracu’ vrea să facă rău cuiva … cu “acoperire legală”…
  Este o nouă piesă de teatru sau una de turnir în principiul master-slave? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei