Focarele de infecție de la Căminul de Bătrâni din Reșița decimează beneficiarii

a

Marile focare de coronavirus din România s-au înregistrat în ultima perioadă la Căminele de Bătrâni, la centrele cu persoane cu dizabilități și în general în acele instituții ale statului în care sunt tratate persoane fără posibilități de îngrijire proprii. Nici Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reșița nu a scăpat. De la începutul pandemiei au fost o serie de focare datorate virusului adus de personalul care deservește centrul. Chiar dacă testarea se făcea o dată la două săptămâni, virusul a apărut și a infectat pe lângă asistente, infirmiere și îngrijitoare și bătrânii din centru. Din fericire pentru beneficiari, primele focare nu au avut ca rezultat și victime omenești, ci doar persoane bolnave care au trecut cu bine peste această situație.

Din nefericire, de mai bine de o lună, focarele apar din ce în ce mai des iar acum e vorba și de persoane decedate. Pentru a afla care este situația la zi, am solicitat un punct de vedere managerului centrului Lucian Dunăreanu: „Am și vești rele și vești bune. Am 6 bătrâni din cei aflați la izolare care au ieșit negativi și au învins boala, dar am și alți 6 care sunt depistați pozitiv de pe un anumit sector. Am demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat și de ce doar pe un anumit sector.În acest moment avem 31 de beneficiari infectați dar nimeni din personal nu este bolnav. Sperăm să putem stinge și aceste focare.Reușim să acoperim sectoarele cu personal medical și de îngrijire, iar despre rezervele de materiale sanitare și de dezinfecție, putem spune că deocamdată avem“

„Am fost ieri împreună cu asistentul social, cu directorul economic, cu asistenta șefă, am vizitat fiecare cameră, am stat de vorbă cu bătrânii pentru că sunt de atâta timp singuri și izolați și este greu și pentru ei. Am vrut să verificăm și dacă se păstrează și se respectă măsurile de protecție personală a personalului dar și a beneficiarilor“ – am mai precizat managerul Lucian Dunăreanu.

În prezent numărul persoanelor  rezidente în Centrul Pentru Persoane Vârstnice Reșița este de 113 ceea ce reprezintă aproximativ 64% din capacitate căminului. De la începutul lunii octombrie s-au înregistrat 18 decese, majoritatea din cauza infectărilor cu noul tip de coronavirus.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei