Folclor și tradiție la Oravița 

modelmic

Jocul și portul popular și-au dat întâlnire la sfârșitul săptămânii trecute la Oravița, unde s-a desfășurat festivalul „George Motoia Craiu”, festival devenit deja tradițional și ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a orașului, organizatori fiind Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria și Consiliului Local Oravița, precum și instituția gazdă.

”Consecvența cu care Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin valorifică păstrarea și consacrarea culturii folclorice a adus festivalul la împlinirea meritată, transformând acest areal cultural într-un loc al confluențelor sentimentale în care se întâlnesc bucuria, generozitatea, frumosul și pitorescul moștenirilor populare”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Oravița.

În cadrul festivalului au fost acordate următoarele premii:

-Premiul Casei de cultură din Oravița: Georgian Schinteie (solist vocal) – Caraș-Severin

-Premiul Primăriei Oravița: Elena Căpitănescu (solist vocal) – Gorj

-Premiul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin: Alexandru Radu (taragot) – Caraș-Severin
-Mențiune: Alina Darap (solist vocal) – Mehedinți

-Mențiune: Albert Păuța (clarinet) – Serbia

-Premiul III: Andreea Ursulescu (solist vocal) – Timiș, Nicolae Băcilă – Alba și Cristian Tomoni– Timiș

-Premiul II: Nicolae Blidariu (saxofon) – Caraș-Severin și Florin Mihalache (solist vocal) – București

-Premiul I: Sorin Jivcu (clarinet) – Serbia și Denisa Drețcanu (solist vocal) – Caraș-Severin

-Trofeul „George Motoia Craiu”: Ciprian Vîrciu (taragot) – Alba.

1077247_491376084337466_8632486429038998780_o

Festivitatea de premiere a concurenților a fost urmată de spectacolul folcloric „In memoriam George Motoia Craiu”, spectacol susținut de Ansamblul „Hora Carașului” din Oravița și interpreții de muzică populară Maria Coman, Cătălin Chișărău, Traian Jurchela, Grigore Merceanu, Sorin Chișărău, câștigătoarea locului I al ediției trecute, Ionela Guzic și invitații speciali Anica și Marcel Toader. Coregrafia a fost asigurată de prof. Viorica Chișărău iar conducerea muzicală de prof. Marian Suvergel.

În curând, Casa de Cultură a orașului Oravița va purta numele marelui artist George Motoia Craiu, se mai precizează în comunicatul Primăriei Oravița.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei