A fost deschisă linia Telverde pentru informații despre coronavirus! Sunați la 112 doar pentru situații de urgență!

telv coro

 

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 au la dispoziție de acum numărul 0800800358, anunță autoritățile. Cetățenii sunt rugați să apeleze. numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 și 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112”, se arată în comunicat transmis de grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului României.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), iar în prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice.

Citește și Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România! Alte 33 de teste sunt în lucru! 

În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la coronavirus.

Citește și Ministrul Vela face apel la calm și înțelepciune, după confirmarea primului caz de coronavirus din România

telefon-verde-coronavirus

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei