Fostul ministru al Agriculturii a lansat un nou partid politic și-l promovează azi în Caraș! Cîmpeanu și Ponta, pe lista membrilor

modelmic+editorial

 

La Reșița, în județul Caraș-Severin, fostul ministru al agriculturii și al mediului și fostul co-președinte ALDE, Daniel Constantin, a avut prima manifestare pur politică în rolul de lider al formațiunii nou create, PRO ROMÂNIA!

Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii pe timpul guvernării Ponta, se află astăzi în pitorescul județ pentru a scoate în lume noua mișcare politică căreia i-a pus bazele – ProRomânia. Sprijin la nivel de județ a găsit deja, mai ales în rândul mediului de afaceri dar președintele noului partid este discret încă în ceea ce privește numele viitorilor membri cărășeni ai ProRomânia.

 

Vizita sa în județ a început la Reșița, acolo unde Daniel Constantin se bucură deja de sprijinul lui Sorin Simescu, directorul Camerei de Comerț Bilaterale România – China, care a și decis ca sediul instituției pe care o conduce să devină și sediul ProRomânia.

Plecat de sub aripa lui Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin vrea să iasă pe „piața” politică cu un partid de centru care să se bazeze pe patriotism înainte de orice altceva. Mai mult, acesta spune că drumul ProRomânia nu se va intersecta niciodată cu politica lui Tăriceanu, pe care fostul ministru al Agriculturii o consideră lipsită de principii.

„Pe mine și pe domnul Tăriceanu ne separă principii, eu plec la drum cu oameni care au principii, este și motivul pentru care m-am separat de domnul Tăriceanu, eu nu pot să abandonez oameni, în timp ce domnia sa nu are niciun regret în acest sens, eu nu pot să promovez oameni care nu sunt calitativi, dânsul se bazează pe rudenie, prietenie”.

În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, cel față de care și-a exprimat de multe ori admirația, Daniel Constantin a lăsat să se înțeleagă că ar fi șanse ca fostul prim-ministru să se relanseze în politică alături de ProRomânia.

„Am și voi avea mereu, indiferent de colaborare politică, o relație foarte bună cu domnul Ponta și chiar cred că relațiile bune cu cei din jur nu ar trebui să fie influențate de activitatea politică, chiar dacă există viziuni diferite. Am avut o relație bună cu domnia sa când a fost președinte PSD, am și acum când nu mai este în PSD. În ceea ce privește drumul pe care acesta va decide să meargă, consider că este normal ca dânsul să își anunțe viitorii pași politici, am speranța că va face acest lucru foarte curând, cel mai probabil la începutul lunii septembrie, dar cel mai important e că a decis să își ducă mai departe cariera politică”, explică Daniel Constantin.

Ce este ProRomânia?

În vizita sa la Reșița, Daniel Constantin a explicat că ProRomânia va fi partidul oamenilor care vor să facă o altfel de politică, mai ușoară, mai așezată, mai calmă. De asemenea, acesta susține că se va axa doar pe oameni de calitate, iubitori de țară.

„Vrem construcția unui partid care va avea un obiectiv clar pentru alegerile parlamentare din 2019, atunci când cred că vom fi consolidați în toate județe. Am găsit în Caraș-Severin oameni care mie îmi plac, mulți dintre ei au mai făcut politică și poate își doreau să facă un alt fel de politică, altă parte din cei cu care am discutat sunt oameni noi care au decis să intre în politică alături de noi.

Mă bucur că sunt foarte mulți oameni de afaceri interesați de inițiativa noastră. Doar prin calitate putem atrage oamenii de partea noastră. Este un demers pe care ni l-am asumat.

Eu cred că este nevoie de un partid care să nu funcționeze bazăndu-se pe formele acestea de populism pe care au funcționat unele partide în trecut și înainte de a cere să fie votat să fie în stare să prezinte temeinic, nu doar de ochii lumii, în campanie, câteva măsuri clare”, explică Daniel Constantin.

Pe lângă Sorin Simescu, cel care a candidat anul trecut la alegerile locale din Reșița de partea PSRO,  Daniel Constantin nu a vrut să dezvăluie alte nume locale care vor face parte din ProRomânia. La nivel național, acesta l-a menționat pe Sorin Cîmpeanu, deputatul Eugen Durbacă și deputatul Damian Florea.

 

 

Diana RADU

Stiri similare

2 Comentarii

 1. ion

  Navetisti, traseisti si alte scursuri se vor regasi aici in ProRomania.
  In Resita si in Caras nu au sanse.
  De ce nu aduc oameni noi, oameni care nu au mai facut parte dintr-un partid, atunci putem vorbi de un partid nou, curat.
  Pana atunci in partidele noi fara istorie vom regasi doar scursuri si tradatori.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei