Fostul președinte al PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Spânu, stupefiat de declarația lui Codrin Ștefănescu!

spanu-stefanescu

 

Declarația transmisă la un post de televiziune local de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, nu a rămas fără reacție în rândul membrilor și al parlamentarilor social-democrați cărășeni.

După reacția președintelui de organizație, Ion Mocioalcă, o altă voce cu greutate „de la Caraș“ care a ținut să-și manifeste un punct de vedere este cea a deputatului Ion Spânu, membru al PSD încă din anul 1990, fiind conducătorul acestei organizații județene până în anul 1997.

Parlamentarul Ion Spânu a ținut să declare pentru Reper 24: „Am auzit cu stupefacție declarația politică făcută de un tip, pe numele lui din buletin Ștefănescu Codrin prin care îndeamnă la revoltă în rândul organizației județene PSD Caraș-Severin. Dacă o minoritate a fost nemulțumită de decizia majorității din Comitetul Executiv Județean și a mers la București, bătând la diverse uși, inclusiv la președintele Liviu Dragnea, reclamând diverse lucruri care se întâmplă în Caraș-Severin, aceasta nu înseamnă că au și dreptatea. Președintele Liviu Dragnea putea să ne consulte și pe noi, parlamentarii pe care îi are la îndemână, precum sunt eu, senatorul Chisăliță sau președintele Ion Mocioalcă. Din păcate, nu a făcut-o.

Eu sunt membru al acestui partid din 1990, conducând acest partid, la nivel de organizație județeană, până în 1997. În decursul timpului am trecut prin situații similare și mai tensionate. Dar niciodată, fie că partidul a fost condus de Iliescu, Gherman, Năstase, Geoană sau Ponta dacă cineva din teritoriu a mers să reclame anumite lucruri, acel președinte sau prin interpuși nu a intervenit atât de brutal în viața organizației județene. Îi recomand domnului președinte Liviu Dragnea să îl cheme imediat pe acest neica nimeni, să-i arate ușa partidului, să-i dea un șut în fund și să-l trimită de unde l-a adus!

Nu pot să cred că președintele Liviu Dragnea l-a delegat pe acest neavenit să dea asemenea mesaje! Lăsați-ne în pace!  Avem maturitatea necesară să ne gestionăm problemele în interiorul organizației județene!

PS: Încerc să cred că acest mesaj public, dat de numitul Codrin Ștefănescu, nu este începutul pedepsirii celor care au fost de acord cu faimoasa scrisoare!

PS 2 Când am luat decizia de a susține acea scrisoare, am avut oarecare rețineri. Dar prin mesajul public exprimat și lansat de acest individ, cred că am luat decizia corectă“, a declarat deputatul PSD de Caraș-Severin, Ion Spânu.

Codrin Ștefănescu a făcut o declarație politică, vineri după-amiază, declarându-se surprins în legătură cu dorința președintelui PSD Caraș-Severin Ion Mocioalcă, privind organizarea unui CEx județean al PSD, ce ar fi urmat de o Conferință Extraordinară.

„ Nu știu cum i-a venit ideea asta în cap domnului Mocioalcă. Eu îi invit pe toți colegii, primari, președinți, vicepreședinți de organizații să rămână  pe loc. Am înțeles că unii nu au de gând ca PSD să rămână pe loc și au gânduri din astea, de plecare. Ceea ce e un lucru foarte bun! Pot să facă lucrul acesta dar fără să producă pagube în organizație. De aceea fac acest apel public. În perioada următoare doamne deputat Luminița Jivan se va întâlni în teritoriu cu toți primarii, viceprimari, consilieri locali, municipali, șefii filialelor din județ și vor trage câteva concluzii. Noi îi susținem total, colegii noștri au dreptate în tot ce susțin și vom lua măsuri în perioada următoare iar dacă este nevoie să vină și cineva de la centru la această întrunire, vom spune prezent imediat.

Dacă lucrurile se precipită voi reveni cu declarații și mai hotărâte și mai radicale, până la declarația finală în care am să spun: Pa, Mocioalcă!“, a ținut să avertizeze vineri, la orele prânzului, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD la nivel național.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Pingback: Deputat PSD, furios: "Dragnea sa-i dea un sut in fund lui Codrin, acest neica-nimeni, si sa-l trimita de unde l-a adus!" - Aktual24

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei