Fostul primar al comunei Bozovici, Aurel Miclea, condamnat la trei ani de închisoare cu executare!

modelmicFostul primar al comunei Bozovici, Aurel Miclea, a fost condamnat de Tribunalul Arad la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în celebrul caz al fraudării fondurilor europene prin intermediul APIA Caraș-Severin. Miclea, în prezent consilier județean, a atacat deja sentința cu apel.

Aurel Miclea a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită 150.000 de lei pentru atribuirea în mod discreționar a unor contracte de concesiune a pajiștilor comunei Bozovici.

Prin mijlocirea inculpatului Anculia Romică Pavel, oamenii de afaceri Sauca Vasile și Văcariu Eftime Darius i-au remis edilului comunei Bozovici sumele de 135.000 lei respectiv 15.000 lei.

Ca urmare a acestor înțelegeri, în data de 11 mai 2012, inculpatul Miclea Aurel a redactat contractul de concesiune cu titlu gratuit avut în vedere cu inculpatul Sauca Vasile, ce privea o suprafață de 365,62 ha pășune aparținând comunei Bozovici.

Ca urmare a arestării preventive a inculpatului Anculia Romică Pavel nu s-a mai încheiat și contractul de concesiune a unor suprafețe de pășune aparținând comunei Bozovici cu inculpatul Văcariu Eftime Darius”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În plus, judecătorii au decis să mențină sechestrul asupra unui imobil și asupra unui teren intravilan în suprafaţă 1720 mp deținute de Miclea în Bozovici până la recuperarea sumei de 150.000 de lei

În același dosar, judecătorii de la Tribunalul Arad au decis să îl condamne pe Văcariu Eftime Darius la doi ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de dare de mită.

foto Aurel Miclea: caon.ro

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei