Fotbaliştii rossoneri încep cu o înfrângere noua ediţie a Ligii 2

Rossoneri

Duminică, 6 septembrie, etapa a II-a a Ligii 2 a adus pe stadionul „Mircea Chivu“ echipa Petrolul Ploieşti. Ambele combatante erau dornice de victorie şi de a-şi trece în cont cele trei puncte puse în joc, Reşiţa fiind la primul meci în actualul sezon, iar ploieştenii veneau după o înfrângere, pe teren propriu, în faţa Farului.

Jucătorii reşiţeni au trecut cu brio momentele de debut, având o primă mare ocazie în minutul 3, prin Daniel ENE. Dominarea gazdelor s-a concretizat printr-o nouă reluare, de la aproximativ 11 m, în minutul 5, a aceluiaşi Daniel ENE, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă de către Laurenţiu BUŞ, dar portarul oaspeţiilor a salvat în extremis, respingând mingea în corner.

În a doua parte a primei reprize, echipa ploieşteană echilibrează jocul, apărând şi primele ocazii la poarta reşiţeană, dar Alberto COBREA este la post.

Din păcate, pe fondul unui joc bun prestat de rossoneri, în minutul 36, la un contraatac al oaspeţilor, după centrarea de pe partea stângă a lui Vajushi, Ekollo rămâne singur la marginea careului mic, de unde reia cu capul, iar portarul nostru este prins pe picior greşit, şi nu reuşeşte să reţină mingea, care a trecut linia porţii.

Până la finalul primei reprize, oaspeţii aveau să mai înscrie odată, în minutul 41, prin Bratu, care a speculat o nesincronizare a fundaşilor noştri rossoneri, pătrunzând pe partea dreaptă şi şutând apoi, pe jos, în stânga portarului reşiţean.

După pauză, antrenorul Alexandru PELICI face două schimbări: intră Ovidiu RAŞOVEANU în locul lui Adrian ILIE, respectiv Daniel VĂDRARIU în locul lui Daniel ENE.

Cei care aveau să înscrie au fost tot oaspeţii care, în numai două minute, 51, respectiv 52, şi-au dublat avantajul, prin golurile înscrise de Vajushi şi Roige.

În minutul 66, la gazde se face o nouă schimbare, Emanuel DAT intrând în locul lui Vlad CHERA.

Minutul 74 aduce o şansă pentru echipa noastră de a reduce din diferenţa de scor: după o pătrundere pe partea stângă Laurenţiu BUŞ este faultat în careul de 16 m, centralul indicând punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Victor ASTAFEI, dar portarul ploieştean a reuşit să respingă.

Două minute mai târziu, în echipa noastră intră şi Deivydas MATULEVICIUS, înlocuindu-l pe Laurenţiu BREŞNENI.

De remarcat galeria rossoneră care, deşi în afara stadionului, a susţinut echipa din tot sufletul până în final.

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Alberto COBREA – Caius LUNGU, Alin DUDEA, Andrei DUMITRAŞ, Adrian ILIE (min. 46, Ovidiu RAŞOVEANU) – Cristian DANCI, Laurenţiu BREŞNENI (min. 76, Deivydas MATULEVICIUS) – Vlad CHERA (min. 66, Emanuel DAT), Victor ASTAFEI, Laurenţiu BUŞ – Daniel ENE (min. 46, Daniel VĂDRARIU). Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Bogdan SZIJJ, Robert BOBOC, Bruno VASIU, Cătălin BAGHEREA.

Guardia Ultra

Alexandru Pelici, antrenorul rossonerilor a declarat:

„Am început jocul bine, în primele cinci minute am avut una sau două situații clare de-a marca, dar din păcate nu le-am fructificat. Petrolul a pus stăpânire pe joc, am primit goluri pe greșeli elementare, chiar de neacceptat la acest nivel. Este o înfrângere rușinoasă și ne cerem scuze celor care au venit la acest meci și ne-au susținut de pe deal, dar și celor care ne-au privit din fața televizorului. Trebuie să mergem înainte, vom încerca la Bacău să câștigăm și să recuperăm punctele pierdute. Este primul meci, mai avem lucruri de pus la punct și trebuie să jucăm cu o mai mare determinare.”            

 Cristian DANCI, mijocaşul echipei noastre, a precizat:

„Nu este debutul pe care ni-l doream, am așteptat mult să înceapă campionatul, voiam să începem bine, însă am început cu stângul. Așa este la fotbal, noi putem repara la meciul următor ceea ce am stricat la acest meci. Am început bine partida, am ratat câteva ocazii, iar ei la prima șansă au înscris. Aici cred că s-a făcut diferența. Am căzut un pic după primul gol, iar pe fondul greșelilor personale, am primit și golul al doilea. După aceea ne-a fost greu să revenim, chiar dacă la pauză vorbisem să intrăm bine. Din păcate, am luat golul al treilea foarte repede și a venit imediat și al patrulea. Nu pot să spun că ne-au surprins cei de la Petrolul, știam că joacă foarte bine pe contraatac, dar n-am putut să-i oprim.”         

Următorul meci al rossoneri-lor va fi la Bacău, în compania echipei Aerostar. Partida este programată sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 11:00.

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei