Fotbaliştii rossoneri s-au reunit pentru noua ediţie de campionat a Ligii 2

fotbal

Miercuri, 1 iulie, la baza din Valea Domanului, a avut loc reunirea lotului pentru pregătirea noului campionat de fotbal al ligii secunde. Antrenorul principal al echipei, Alexandru Pelici, alături de preşedintele Cristian Bobar, au precizat, în câteva cuvinte, obiectivele avute în vedere pentru sezonul 2020 – 2021, pornit în această situaţie deosebită.

Lotul reşiţean este în mare parte finalizat, păstrându-se, în proporţie de 80 % nucleul de jucători de la finalul campionatului precedent, urmând ca, după finalizarea play-off-ului Ligii 2 (care se va desfăşura în perioada 3 iulie – 1 august), să mai fie transferaţi 3 – 4 jucători.

9dffdd21-244d-4d2e-8294-04b4309ea654

Alexandru Pelici, antrenorul rossonerilor a declarat: „Revin cu plăcere la Reşiţa, indiferent din ce postură, fiind emoţii aparte de fiecare dată când vin aici. Am avut şi am amintiri frumoase cu Valea Domanului, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Am venit cu gândul de a face treabă. Cred că avem experienţa şi maturitatea necesare pentru a reuşi să ducem din nou Reşiţa acolo unde ne dorim cu toţii. Că o vom face într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă rămâne de văzut. Ceea ce este clar, ne dorim cu toţii şi vom da tot ce este mai bun în noi pentru acest obiectiv. În paralel cu obiectivele de performanţă ale echipei, vor fi şi obiective de a promova noi jucători pentru că, ştim cu toţii, Banatul, Caraş-Severinul au dat jucători de talie naţională şi internaţională şine dorim ca acest lucru să se repete. Îmi doresc să avem o colaborare foarte bună cu colegii noştri de la Centrul de copii şi juniori. Avem un lot de jucători bun, matur, şi ne dorim ca, pe lângă fotbaliştii cu experienţă să găsim, de ce nu, chiar în propria ogradă, jucători care să poată să crească, pentru că ştim cu toţii cerinţele care sunt în acest an competiţional: un jucător născut în 2000 şi unul din 2001 în teren. După discuţia pe care o vom avea cu antrenorul de la Centrul de copii şi juniori, ne dorim ca să găsim jucători tineri care să facă pasul către prima echipă, să se antreneze cu noi şi chiar să apuce să joace. Pe lângă Chera, a mai venit Lungu, un jucător pe care l-am promovat şi la Sibiu, a jucat şi la Ripensia. Este un jucător care cred că ne poate ajuta atât datorită caracterului, cât şi al valorii fotbalistice. În perioada următoare trebuie să respectăm protocolul asumat pentru momentul de faţă, astăzi vom face doar testările, aşteptăm rezultatele acestora, iar de mâine ne vom antrena în grupe de jucători, aşa cum cere acel protocol. Intrăm în cantonament, iar următoarele două săptămâni vom rămâne pe plan local, cu două antrenamente zilnice. Avem nouă sau zece jocuri de pregătire, cu echipe bune, colege de serie, şi ne vor edifica asupra realităţii unde vom fi la începutul campionatului. Printre aceste echipe Craiova, Ripensia, Ghiroda, Universitatea Cluj. Sunt echipe şi jocuri bune. În funcţie de discuţiile pe care le vom avea cu jucătorii, unii vor să rămână, dar şi unii care doresc să plece, fiind la final de contract, vom lua decizii privind aducerea unor jucători.”   

ae235c28-d837-4f9f-8697-f777afd82d64

Cristi BOBAR, preşedintele clubului CSM Reşiţa, a precizat„O reunire aparte. Ne bucurăm, pe de-o parte, de această reunire, dar pe de altă parte, avem şi puţine emoţii, pentru că nu ştim foarte multe date, ce se întâmplă, ce se va întâmpla. Nu ştim o dată fixă când va începe campionatul. Ne gândim că în jurul datei de 22 august. Am făcut un program de câteva meciuri amicale. Sper să nu fie probleme, să le dăm peste cap. O reunire aparte pentru că avem un nou staff de antrenori: Alex Pelici cu cei doi secunzi ai lui, unul dintre aceştia fiind şi coordonatorul Centrului de copii şi juniori, fiind liantul între acesta şi echipa mare. A rămas, în proporţie de 80 % acelaşi nucleu de jucători. Au plecat Laurenţiu Rus, Călin Cristea, Luboya. Nu a ajuns la pregătire Alberto Cobrea. Rămâne în continuare cu noi Alin Ţegle, în urma discuţiilor cu Universitatea Craiova. În general, în acest campionat vrem un obiectiv mult mai îndrăzneţ, anul acesta să nu mai vorbim de salvarea de la retrogradare, dar aceste lucruri le vom discuta după ce vom finaliza lotul, fiind perioada de transferuri se poate întâmpla orice. Dar, nu vom face foarte multe transferuri, doi –  trei jucători maxim dacă vor veni. Ne dorim să găsim acel jucător născut în anul 2002, cu care suntem obligaţi să jucăm să provină de la Centrul de copii. Astăzi au fost prezenţi 6 – 7 copii de la Centrul de copii şi juniori. Sper ca Alex Pelici să-l găsească şi să nu mai fie nevoie să împrumutăm juniori din alte părţi. În continuare vom face testele necesare, conform protocolului. Vom aştepta rezultatul, iar de mâine să putem da drumul la antrenamente fără nicio problemă. Astăzi avem un lot format din 21 de jucători, inclusiv juniorii, urmând ca el să ajungă la 24 – 25 de jucători, având nevoie de un portar şi de doi – trei jucători. Aşteptăm finalul play-off-ului, avem ceva discuţii cu unii jucători. Este important că am reuşit să menţinem acelaşi nulceu de jucători. Vom avea şi un gazon foarte bun, condiţiile sunt bune, trebuie să fim optimişti şi sper să nu mai fie alte probleme. Pregătirile se vor face atât pe terenul sintetic, cât şi pe terenul de la Gloria. Au absentat motivat Laurenţiu Buş, Matulevicius şi Acka”.

Între 15 iulie – 15 august, echipa reşiţeană va disputa zece jocuri amicale, după cum urmează:

  • miercuri, 15 iulie, ora 17,00, la Lupac, cu Voinţa Lupac;
  • vineri, 17 iulie, ora 11,00, la Reşiţa, pe stadionul Gloria, cu Şoimii Lipova;
  • miercuri, 22 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, cu U Craiova 1948 SA;
  • sâmbătă, 25 iulie, ora 11,00, nu se ştie încă locul, cu CS Ghiroda şi Giarmata Vii;
  • miercuri, 29 iulie, ora 17,00, la Hunedoara, cu Universitatea Cluj;
  • vineri, 31 iulie, ora 11, la Hunedoara, cu CS Hunedoara;
  • miercuri, 5 august, încă nu este definitivat jocul;
  • sâmbătă, 8 august, ora 11,00, la Timişoara sau Reşiţa, pe stadionul Gloria, cu Ripensia Timişoara;
  • miercuri 12 august, la Timişoara, cu ASU Poli Timişoara;
  • sâmbătă, 15 august, ora 11,00, la Reşiţa, cu CSC Dumbrăviţa.

 388cfab9-ca8f-4107-bbfe-96386ea21cae

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei