[FOTO] Vijelia a făcut prăpăd în Caraș-Severin!

vijelie caras severin

Serbările Cetății s-au spulberat instantaneu, deoarece au căzut crengi peste tot și au fost răsturnate corturile și umbrelele teraselor. Pe podul din zona gării au căzut doi stâlpi pentru iluminat, probabil smulși de pomul care s-a prăvălit peste pod, lângă ghereta comunitarilor care opresc camioanele să nu intre în oraș. A zburat și acoperișul de la Pizzeria Roberto.

Localitățile de pe Valea Bistrei sunt lipsite de energie electrică, la aceasta oră. La Reșita, orașul a avut de suferit în urma vijeliei. Mai multe acoperișuri, de la blocurile turn de pe Bulevardul Republicii, s-au desprins și au căzut în parcările din imediata apropiere. Mai multe crengi de copaci s-au rupt, iar geamurile mai multor balcoane au cedat. ISU Semenic anunța copaci căzuți pe carosabil în localitățile Izgar, Berzovia, Maureni, Ghertenis, Reșița.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157686030989201″]

Imaginile surprinse la fața locului sunt elocvente, iar panica instalată în populație a fost la cote foarte ridicate.

În județul vecin, Timis, au murit în urma violentelor rafale de furtună 4 oameni iar pagubele materiale sunt însemnate.

ISU Semenic recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase, precum vânt puternic / vijelii să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, s-a deplasat în locurile afectate de puternica furtună. (Foto mai jos)

or

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157689187040415″]

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei