Frumusețea și bogăția tradițiile populare românești, puse în scenă la a VII-a ediție a Festivalului Interjudețean de Folclor „Ciobănașul“

modelmic

Valea Bistrei se pregătește de sărbătoare! Toamna aduce locuitorilor și iubitorilor de tradiție, joc și port popular, un festival devenit deja cunoscut oamenilor locului, dar și tuturor celor care caută să se identifice cu autenticitatea folclorului românesc.

În data de 20 septembrie 2019 începând cu ora 15:30, în localitatea Băuțar va avea loc Festivalul Interjudețean de Folclor „Ciobănașul“, ediția a VII-a.

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Băuțar, Școala Gimnazială Băuțar cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin și Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) doresc ca această manifestare să fie o modalitate de promovare, conservare și valorificare a portului și jocului popular din Banat și nu numai.

Cu acest prilej, își vor prezenta programul artistic pe scena Căminului Cultural din Băuțar colective artistice din zonă, dar și invitați din alte județe spre bucuria descoperirii adevăratelor valori spirituale românești.

Din programul artistic fac parte:

-Ansamblul „Fiii satului Romos“- jud. Hunedoara

-Ansamblul „Sânziene zorlențene“

-Ansamblul „Teregovana“

-Ansamblul „Busuiocul“, jud. Arad

-Ansamblul Școlii Gimnaziale Cornereva

-Ansamblul „Doina Bistrei“

-Ansamblul folcloric „Florile Bârzavei“ – Gătaia

-Ansamblul folcloric „Obrejana“

-Ansamblul Școlii Gimnaziale Zăvoi

-Ansamblul „Mureșul“- Ilia

foto: 7 zile.com

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei