Furt de autoturisme, sub ochii polițiștilor cărășeni! Hoțul prins și lăsat liber, a comis-o din nou!

modelmic

Se întâmplă uneori sau, probabil, vor spune cei care sunt familiarizați cu fenomenul, adeseori, ca polițiștii să își facă pe deplin treaba în teren dar procurorii, cu multe dosare pe cap, să fie absenți în anumite cazuri în care ar trebui să fie, la rândul lor, vigilenți.

Un hoț specializat în furtul de autoturisme domiciliat în localitatea Ohaba Mâtnic a furat în ziua de sâmbătă, 15 septembrie autoturismul Opel Astra, proprietate a unui cetățean din Reșița, de profesie polițist. Alertați, polițiștii au organizat filtre iar în data de 16.09.2018, duminică la ora 19.00, lucrătorii din Poliția Municipiului Reșița au oprit în filtrul instituit pe str. Minda, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani din Ohaba Mâtnic.

Polițiștii nu dețin la purtător mandat de reținere pentru hoții prinși în flagrant!?

Autoturism fusese sustras de pe Bulevardul Republicii din Reșița în data de 15.09.2018, în jurul orelor 15.00. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul care conducerea autoturismul nu deține permis de conducere și este autorul furtului. „Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis“, ne spune IPJ Caraș-Severin, într-un comunicat de presă. Toate bune până aici, ca orice om de bună credință vă închipuiți că hoțul a fost reținut, declarații și … la beci. Nici pomeneală de așa ceva, pentru că polițiștii nu au dreptul să îl rețină pe autor, fără avizul Parchetului, mai pe românește al procurorului de caz căruia i-a revenit întocmirea dosarului penal. Doar e weekend iar Parchetul poate și merită să aibă parte si de momente de relaxare. Prin urmare hoțul, deși prins asupra faptului, chiar la volanul mașinii furate, după ce a dat o scurtă declarație, a fost lăsat să plece acasă! Halucinant, nu!

Și pentru ca Poliția Română să fie pusă definitiv la colț și considerată lipsită de eficiență, vigilență, pragmatism, etc. etc. și toate lăturile aruncate în spațiul public pe haina militară a polițistului, hoțul a furat un alt autoturism, sfidând organele legii la mai puțin de 48 de ore de la momentul în care polițiștii reșițeni reușiseră să îl identifice și să-l oprească în trafic. Un alt autoturism a fost luat „la plimbare“ din Caransebeș de acest amator de senzații tari, care a pornit hai-hui pe tranzitatul drum DN 6, deci nu pe vreun drum forestier sau te miri pe ce coclauri. Din nou filtre, echipaje, polițiști în alertă, dar hoțul a reușit să se facă nevăzut.

După ce au fost alertați și polițiștii din alte județe, mașina a fost identificată în trafic în orașul Buziaș. Echipajele de poliție au urmărit autovehiculul condus de hoț și au reușit să îl oprească pe una din străzile fără ieșire ale orașului. Se pare că același personaj a mai furat un alt autoturism din Caransebeș și vineri, 14 septembrie, mașina fiind abandonată în Timișoara.

Aseară, târziu, autorul acestor furturi de autoturisme a fost reținut pentru 24 de ore, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, procurorul va propune măsura arestării preventive pentru 30 de zile, în cazul „suspectului“! Deci, cu greu, acest făptuitor care a comis furturi în cascadă și cu premeditare, a fost, în cele din urmă, reținut. Un semn de întrebare despre modul în care funcționează sistemul juridic, codul penal din România.

Și sincer, vă mărturisesc, nici cu ce se anunță a fi în curând reținerea preț de câteva ceasuri după comiterea unei fapte și ulterior cu condamnarea „drastică“ prin măsura arestului la domiciliu, nu mă simt împăcat. Practic, îi oferim infractorului, un concediu acasă…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei