Furturi de lemne din pădurile județului

furt lemn

Angajații unei societăți comerciale sunt cercetați de polițiști după ce au tăiat ilegal mai mulți arbori din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Anina. Săptămâna trecută, oamenii legii au depistat la Moldova Nouă un alt cărășean care transporta lemne furate.

Poliţia Oraşului Anina a fost sesizată în cursul serii de 5 august cu privire la faptul că în zona Crivina mai mulţi arbori au fost tăiaţi ilegal.

„Din primele cercetări s-a constatat că la o societate comercială au fost găsiţi şase arbori de esenţă molid pentru care nu existau documente”, a precizat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Materialul lemnos, în cantitate de doi mc, a fost confiscat, iar reprezentanții firmei sunt cercetați acum pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

În urmă cu doar o săptămână, polițiștii de la Moldova Nouă au oprit pentru control o autospecială încărcată cu 23,289 metri cubi buşteni gater fag. În urma cercetărilor, oamenii legii au aflat că lemnul fusese cumpărat de la un bărbat care tăiase ilegal întreaga cantitate de pe raza Ocolului Silvic Moldova Nouă.

„Cantitatea de material lemnos a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Moldova Nouă. Cercetările continuă cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori”, a mai spus Ancuța Cărbunaru.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei