Gabriela Ghinea: „Cenda înregistra pierderi încă din 2006! Firma acestuia a fost închisă de DSVSA!”

modelmic

Gabriela Ghinea, femeia acuzată că l-ar și înșelat pe Puiu Cenda și ar fi rămas cu toate bunurile și averea omului de afaceri, continuă să își spună punctul de vedere. Conform acesteia, întreaga afacere ar fi o înscenare a lui Cenda, care nu a știut să își gestioneze afacerea, ajunsă în pragul falimentului, și încearcă în prezent să rămână și cu banii primiți de la dânsa și cu bunurile pe care le-a vândut. 

Puiu Cenda, care a devenit cunoscut reșițenilor prin produsele de panificație pe care le producea firma sa, susține că în acest moment a rămas fără nici un venit, după de Gabriela Ghinea a pus lacătul la sediul firmei sale fiind astfel împiedicat să își desfășoare activitatea. Motiv pentru care, Cenda a solicitat Judecătoriei Reșița să fie scutit de la plata taxei de timbru.

Astfel, având în vedere că din firmă mi-a rămas numai denumirea firmei, pe sediul firmei fiind puse lacăte de pârâtă, neputând să desfășor activitatea pentru a produce venituri, iar nici pe persoană fizică nu am bunuri pentru a le vinde ca să pot face rost de venituri pentru achitarea taxei de timbru, vă solicit admiterea cererii și scutirea de la taxa de timbru în valoare de 6700 de lei”, se arată în cererea înaintată de Cenda către Judecătoria Reșița.

Gabriela Ghinea a afirmat însă pentru Reper 24, că lucrurile nu stau deloc așa. Conform acesteia, nu ea este responsabilă de închiderea firmei lui Cenda, ci chiar acesta, bărbatul nerespectând normele sanitare cerute de lege. Astfel, în urma unui control derulat la sediul companiei în data de 24.02.2015, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au dispus interzicerea desfășurării activității de panificație de către SC Puiu Cenda Prod SRL.

Mai mult chiar, Ghinea afirmă că modul premeditat în care ar fi acționat Cenda se poate observa și din faptul că acesta a cerut dizolvarea firmei, cerere aprobată de către Oficiul Național al Registrului Comerțului încă din luna ianuarie a acestui an. Drept urmare, compania ar fi funcționat ilegal timp de aproximativ o lună de zile, până când a fost închisă de DSVSA.

În plus, Gabriela Ghinea afirmă că societatea lui Cenda înregistra pierderi de mai mulți ani, acesta fiind nevoit chiar la un moment dat să apeleze la un împrumut pentru a o salva de la faliment:

„Eu nu puteam să îi pun lacătele pe firmă, nu puteam să îi închid firma, pentru că nu avem cum. Firma i-a fost închisă, printr-o ordonanță a DSV-ului, datorită neregulilor găsite. Totul a fost atât de premeditat. Firma marelui om de afaceri mergea pe pierdere deja de ani de zile, astfel că Cenda o împrumută cu 22 de miliarde pentru a merge mai departe. Nu știu de unde a avut acasă la el sub saltea banii să împrumute firma, firmă care este pe pierderi din 2006. A mers pe pierderi până când la un moment dat, ca să salveze cumva, a împrumutat firma cu 22 de miliarde și în continuare după ce a împrumutat firma, tot pe pierdere a mers. Un prost management, o evaziune fiscală? Nu știu, nu sunt de specialitate. Probabil că anumite organe ale statului care ar fi interesate și sunt în măsură să efectueze un control se vor putea pronunța”.

Conform datelor înaintate de către ANAF către Judecătoria Caraș-Severin, societatea SC Puiu Cenda a înregistrat în anul 2014, pierderi peste 90.000 de lei.

Citește și Gabriela Ghinea, femeia acuzată că l-ar fi înșelat pe Puiu Cenda, rupe tăcerea! Vezi ce spune despre acuzațiile care i se aduc! 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei