[GALERIE FOTO] Gugulanii fac baraj pe Timiş

gugulanii baraj

În ultima etapă a actualului campionat al Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a jucat sâmbătă, 3 iunie, în deplasare la AS Oraviţa, partida fiind decisivă pentru calificarea la barajul de promovare în Liga a III-a, gugulanii impunându-se cu scorul de 3-0, la pauză diferența fiind de doar un gol.

După o scurtă tatonare, oaspeţii, susţinuţi de o numeroasă galerie venită de la Caransebeş, şi-au arătat intenţiile ofensive, acestea concretizându-se în minutul 10 cu înscrierea primului gol. A fost un corner obţinut de Dumitru pe partea dreaptă, Bona a centrat perfect, iar Vătafu, de la 10 metri, a trimis imparabil cu capul în plasa porţii adverse.

Gazdele i-au copiat în minutul 14, când Halas a bătut şi el o lovitură de colţ de pe dreapta, însă lovitura de cap a lui Gal a trecut la câţiva centimetri de poarta caransebeşeană.

Gugulanii au mai avut o fază periculoasă în minutul 20, când Neagu a şutat din alergare de la 18 metri, însă a făcut-o pe direcţia portarului, iar Duma a reuşit să prindă.

Gazdele au irosit o bună ocazie de a înscrie în minutul 32, prin Caşeru, care, de la 18 metri şi cu toată poarta în faţă, a şutat puternic, însă mingea s-a dus peste transversala porţii lui Birăescu.

Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 43, atunci când Purea a comis un henţ la 17 metri, lovitura liberă executată foarte bine de Suru, plasat, pe lângă zid, fiind respinsă în corner de Duma.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157682627290040″]

Orăviţenii au început partea a doua în forţă, acest lucru văzându-se încă din minutul 47, când, după o centrare primită de pe partea stângă, Covaci, aflat la 10 metri, dar în poziţie incomodă, a trimis pe lângă poarta caransebeşeană. Minute bune, gazdele au presat, asta şi pe fondul retragerii gugulanilor, care au preferat să conserve rezultatul decât să-şi mărească avantajul, dar meciul a fost întrerupt de numeroase faulturi şi accidentări, aşa că fazele cu adevărat periculoase au lipsit. Orăviţenii puteau totuşi să egaleze în minutul 57, când Covaci, pătruns în careul caransebeşean pe aripa stângă, a şutat violent din unghi, la colţul scurt, însă Birăescu reuşit să apere.

Şi cum singura armă pe care gugulanii au folosit-o a fost contraatacul, în minutul 66 Neagu a scăpat de la mijlocul terenului şi, deşi talonat de Frumosu şi de Purea, l-a lobat pe Duma de la 20 de metri, însă balonul s-a scurs pe lângă bara dreaptă a porţii orăviţene. În minutul 73, acelaşi Neagu a profitat de o lansare peste care Şandru a sărit, a avansat şi a şutat violent din marginea careului, însă Duma a reuşit să pareze balonul.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 83, în urma unui penalty acordat de Constantin Stamatoiu după ce Purea l-a faultat în careu pe Dovlete, execuţia lui Suru, în dreapta portarului, făcându-l pe Duma să scoată pentru a doua oară mingea din plasă. Ca urmare a intervenţiei neregulamentare, Purea a văzut al doilea galben, şi, implicit, cartonaşul roşu.

În minutul 90+3, Dumitru a stabilit scorul final, după o cursă excelentă făcută pe partea dreaptă, în care s-a debarasat de Frumosu şi, intrat în careu, a şutat plasat, la colţul lung, pe lângă Duma, ieşit la întâmpinare.

A urmat o horă a victoriei, după care fotbaliştii gugulani şi-au salutat galeria şi i-au mulţumit, apoi oficialul AJF Caraş-Severin, Popescu, le-a înmânat caransebeşenilor cupa şi medaliile de campioni ai Ligii a IV-a Caraş-Severin.

Sunt bucuros că am reuşit să atingem prima parte a obiectivului nostru, câştigarea campionatului Ligii a IV-a. Dacă la început spuneam că doar vrem să facem spectacol, pe parcurs ne-am dorit titlul de campioni judeţeni, pe care l-am şi obţinut. Sunt mulţumit, dar mai avem două obstacole, două meciuri în care trebuie să dovedim că merităm să fim echipa care reprezintă judeţul Caraş-Severin, obţinând promovarea în Liga a III-a. Dacă nu vom reuşi, tot ceea ce am făcut până în momentul actual este nesemnificativ. Meciul de azi a fost viu disputat, am reuşit să deschidem scorul dintr-o fază fixă, tensiunea şi-a pus amprenta asupra jocului, în prima repriză fazele de poartă au fost mai rare, în partea a doua gazdele încercând să iasă la joc, iar noi am adoptat o tactică defensivă şi am contraatacat, la 1-0 eram campioni… Pe un astfel de contraatac am obţinut un penalty, am dus scorul la 2-0, iar al treilea gol l-am înscris în prelungiri… Una peste alta, suntem foarte bucuroşi, şi eu şi băieţii, şi împreună dorim să le mulţumim suporterilor care au venit de la Caransebeş pentru susţinerea acordată, iar la baraj vom da totul pentru a ne prezenta cât mai onorabil şi, de ce nu, din toamnă să evoluăm în Liga a III-a”, ne-a spus după meci antrenorul Viitorului, Dan Doran.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157681646947473″]

AS Oraviţa: I. Duma, F. Halas, I. Covaci, O. Băcoi, C. Caşeru, G. Frumosu, N. Gugu (min. 63, F. Lucica), B. Purea, T. Gal, D. Preoteasa, C. Covaci; rezerve: D. Sârbu, I. Hulpan, P. Burcuşel, N. Sârbu. Antrenor, Ciprian Macovei.

 

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei