Gara din Herculane, cea mai frumoasă gară din România! Vezi ce împărat venea în vacanțe la conacul devenit acum gară!

modelmic

 

Despre frumusețile naturale și măreția istorică de pe Valea Cernei s-au scris multe, dar nu mulți sunt cei care odată ajunși în Băile Herculane, își îndreaptă atenția și spre unul dintre cele mai importante monumente istorice ale zonei – gara de poveste, de o frumusețe aparte.

 

Gara din stațiunea cărășeană se află pe Lista Monumentelor Istorice de marcă din țara noastră, deservind, înainte de a fi folosită ca și gară, ca locuință de vânătoare pentru împăratul Franz Iosif al Austriei (1830-1916).

Potrivit Travel Europe, edificiul a fost construit între 1878 și 1886, în stil baroc, după planurile arhitectului A.D. Serres. Clădirea gării a fost astfel concepută încât să reproducă cât mai exact castelul de vânătoare din apropierea Vienei al împărătesei Maria Tereza.

11194823_10204115805837127_683288781_o
Dincolo de bogăția istorică a monumentului, gara din Herculane impresionează în primul rând prin frumusețea sa nemărginită. Corpul central al clădirii este acoperit cu o cupolă cu țigle multicolore dispuse în figuri geometrice, iar interiorul construcției este decorat cu fresce reprezentând elemente din mitologia romană.

Decorul este completat de un ceas marca Paul Garnier, la fel ca și orologiul montat pe peron. Întreaga zonă este încărcată de o atmosferă boemă, iar coloanele ornate de liane completează perfect peisajul.

Nu degeaba Gara din Herculane este considerată a fi cea mai frumoasă și plină de istorie gară CFR din România.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157656448750443″]

 

În decursul timpului, pe peronul gării din Herculane au pășit personalități importante ale istoriei, precum Franz Iosif, împărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei sau Carol I al României.

Alexandra JURCA

 

Foto: Travel Europe

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. COSTI

    Alexandra Jurca , atunci cand ai scris titlul articolului aveai in gand melodia “Gramatica e sexi”?
    “Ce imparat veneau ” . Te rog sa ne lamuresti daca imparatul “”erau”” 2 sau trei sau poate ca era totusi un singur imparat

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei