Gaură de 51.000 de lei la trezoreria din Oravița! Casierul, acuzat de delapidare!

 

Oravița

Casierul trezoreriei din Oravița va ajunge cel mai probabil în spatele gratiilor, asta după ce s-a jucat cu banii pe care îi avea în grijă după bunul plac.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, casier de câțiva ani buni la trezorerie, a făcut o adevărată pasiune din a sustrage bani care nu-i aparțin. Funcționarul public a început să bage în buzunare diferite sume încă din luna august 2014, ajungând la începutul acestui an să lase trezoreria din Oravița cu o gaură de 51.000 de lei.

Infracțiunea a fost sesizată ieri de o angajată a Direcției Generale de Finanțe Publice care a observat lipsa sumei consistente de bani, bani pe care casierul nu a putut să o justifice.

Din cercetările efectuate de oamenii legii, se pare că hoțul de la trezorerie își umplea buzunarele cu cap. Pentru a nu fi prins, acesta obișnuia ca înainte de fiecare verificare, să împrumute bani de la diverse persoane pentru a acoperi minusurile, bani pe care îi retrăgea apoi în urma controlului.

„În cursul zilei de 13 ianuarie a.c., Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată de către o angajată a Direcţiei Generale de Finanţe Publice Caraş-Severin cu privire la faptul că din trezoreria Oraviţa lipseşte suma de aproximativ 51000 lei, pe care casierul nu o poate justifica. Din investigaţiile efectuate s-a constatat că C.I., în vârstă de 43 de ani, în calitate de casier, ar fi sustras bani în mod repetat în perioada august 2014 – ianuarie 2015”, a explicat Ancuța Chețan, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

În momentul de față poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare. Mai mult, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei