Gaură de peste un milion de lei pentru bugetul Reșiței! „Ministrul Teodorovici face o escrocherie”, susține primarul Popa!

modelmic

Din punctul meu de vedere, ministrul Teodorovici face o escrocherie”, s-a arătat indignat primarul Reșiței, Ioan Popa, care a atras atenția în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi asupra unei situații îngrijorătoare care ar face ca anul aceasta bugetul de investiții al Reșiței să fie practic nul.

După ce anul trecut Guvernul a redus impozitul pe venit de la 16% la  10%, fără a mări însă și cota de impozit pe venit aferentă UAT-urilor, bugetul Reșiței a fost redus cu 3 milioane de euro, situație în care s-au aflat de altfel toate administrațiile locale din țară. Acesta este și motivul pentru care Asociația Municipiilor din România a purtat o serie de negocieri cu Guvernul Românei, în urma cărora decidenții au hotărât să aprobe creșterea cotei ce revine unităților administrativ teritoriale de la 43% la 60%. În același timp însă, s-a decis transferarea către UAT-uri a plății indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, lucru care susține Popa ar lăsa bugetul orașului cu o gaură de peste un milion de lei:

„Creșterea de la 43% la 60% din impozitul pe venit ne duce la un plus de 14 milioane de lei, dar dacă Guvernul României procedează în maniera în care dorește să o facă ministrul Teodorovici și să împingă spre noi plata indemnizațiilor și salariilor pentru persoanele cu handicap, de fapt, ne duce într-un minus de 1,2 – 1,3 milioane de lei. Este, din punctul meu de vedere, o mârșăvie. Sunt convins că ei au știut datele astea dinainte, au făcut calcule și analize și după ce anul trecut ne-au furat cam 3 milioane de euro, nouă reșițenilor, din scăderea impozitului pe venit, iată că anul acesta continuă să facă același lucru.

Din punctul meu de vedere, ministrul Teodorovici face o escrocherie, asta se numește escrocherie, să dai impresia că dai mai mult, dar tu de fapt să iei mai mult, înseamnă să fii un escroc. Nu poți să faci așa ceva”, a declarat indignat Popa.

Cel care a încercat să mai tempereze discursul edilului a fost liderul grupului social-democrat din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, care i-a reproșat că folosește cuvinte exagerate și l-a îndemnat, ca când în când, să aibă încredere în Guvernul României, tot așa cum uneori consilierii social-democrați au încredere în dânsul.

Mi s-a reproșat că am mărit impozitele cu 50%. Oameni buni noi nu avem bani. Nu vom putea supraviețui cu banii ăștia, decât dacă tăiem toate investițiile. Am încercat să încropim bugetul pe sumele astea și este un dezastru, catastrofă. Să nu aveți așteptări de investiții de la bugetul Reșiței, altele decât cele pe fonduri europene. Slavă Domnului că am reușit să accesăm aceste proiecte”, a continuat Popa, netulburat de intervenția lui Sabo.

Conform cifrelor prezentate de edil, la ora actuală, numărul persoanelor cu handicap și al însoțitorilor acestora din Reșița se ridică la peste 800. Este o cifră care primarului Popa i se pare foarte mare, motiv pentru care, în situația în care Guvernul își menține decizia de a transfera plata acestor indemnizații către administrațiile locale, acesta ar dori ca administrația locală să aibă și posibilitatea de reanaliza dosarele aflate în plată.

Sper să nu se întâmple asta, dar dacă tot se întâmplă mizeria asta, cel puțin să putem să facem o verificare, pentru că avem semnale clare că aceste evaluări s-au dat cu o ușurință foarte mare. Tocmai de aceea s-a ajuns la numărul acesta mare de beneficiari”, a mai adăugat Popa.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  „Din punctul meu de vedere … asta se numește escrocherie, să dai impresia că dai mai mult, dar tu de fapt să iei mai mult, însemnă să fii un escroc. Nu poți să faci așa ceva”, a declarat indignat Popa.

  Să dai impresia că (tu) ai primi fonduri europeene (mai mult) dar de fapt să iei, să măreşti taxele cu 50% nu înseamnă să fii escroc (cu toţi cetăţenii). :)

  Raspunde
 2. Studentul

  Wow…deci mai pierde peste 1000 de voturi…pana acum,minim 2000 de voturi a pierdut numai din cauza a doua declaratii.Pacat,ca-i mai bun ca restul…

  Raspunde
 3. Martinica

  Escrocul striga escrocherie!
  Cand il mai invitati pe netotul asta in redactie sau pe vreun alt sefut din Primaria Resita, intrebati-i de unde atata surprindere cand le da cu minus la banul public cand ei:

  – au salarii mai mari decat la privat. Fiecare habarnist cu pile si cu o diploma de la Sorbonica locala, alias Universitatea Eftimie Murgu, vrea sa devina sef in primarie. Se plang apoi ca stau peste program la serviciu, dar le ia 3 ore sa redacteze o pagina cand tasteaza cu un deget de la fiecare mana.

  – folosesc banul public si masinile institutiei pentru concedii la mare, la muntesi la cumparaturi, ca se evite mizeria din orasul pe care il ‘gestioneaza’

  Tinerii pleaca din oras pentru ca s-au saturat sa vada cum marlanii reusesc si cei care invata pe bune au de pierdut. Resita e in mare parte un oras de cocalari. Si poate cand mai aduce aminte cat de antreprenor e primarul Ioan Popa, poate il intrebati daca e pe bune antreprenor sau doar un evazionist care nu a fost prins (pana acum). Mai intrebati-l si daca e adevarat ce se aude prin targ, cum ca ar avea o scula foarte mica.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei