Germania – 3 octombrie 1990, un exemplu de curaj și înțelepciune pentru senatorul Marcel Vela!

vela-germania

Liderul PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela își exprimă public entuziasmul față de reacția de acum 28 de ani a celor două Germanii, RFG și RDG din 3 octmobrie, atunci când s-a realizat în mod oficial reunificarea Germaniei.

„Acum 28 de ani, în 3 octombrie 1990, germanii din RFG și RDG au avut curajul și ințelepciunea sa decidă unirea lor într-un singur popor, după ce soarta i-a despărțit politic și artificial, într-o Europă contradictorie și într-un secol cu o istorie zbuciumată.

Exemplul Germaniei de acum 28 de ani, ar trebui să ne trezească în fiecare zi de 3 octombrie din somnul nostru “cel de moarte” și din plecăciunea noastră mioritică, pentru că acum, în secolul XXI, suntem deja parte într-o Europă unită și democratică.

Românii din România și Moldova, contemporani, iată, cu Centenarul României Mari, pot avea șansa și privilegiul de a decide acum, cu patriotism și curaj, unirea în pace și democrație sub un singur Steag și într-o singură națiune, într-un mod pașnic și responsabil.

Depinde de fiecare dintre noi, indiferent pe ce parte a Prutului trăim, compatrioți de astăzi și de mâine din România și Moldova, ca să darâmăm zidurile care despart frații și să sculptăm împreuna un viitor frumos pentru Poporul Român!

La multi ani, Germania !
Curaj și izbândă, România și Moldova !“, a ținut să aprecieze senatorul Marcel Vela.

Momentul premergător reunificării Germaniei l-a reprezentat căderea zidului Berlinului în noiembrie 1989, acesta fiind ulterior dărâmat cu buldozerele. Un simbol al Războiului Rece, zidul Berlinului a fost vreme de 28 de ani un factor declanşator a multor drame, divizând un oraş, o ţară şi un continent întreg, separând numeroase familii.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Exemplul Germaniei de acum 28 de ani, ar trebui să ne trezească…”
    Da! Doar că simbolul comunismului pe acolo a fost un compas şi un ciocan, din compoziţie lipsind totalmente… secera.
    Aţi remarcat acest detaliu domnule senator de la Armeniş?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei