Gheorghe Românu, sceptic cu privire la măsurile fiscale propuse de Guvern! „Aș fi vrut să fie o perioadă de probă”!

 modelmic

Orașul Anina, spre deosebire de alte unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin, nu va fi foarte afectat de intrarea în vigoare a schimbărilor fiscale anunțate de Guvern, susține primarul Gheorghe Românu. Cu toate acestea, edilul este de părere că modificările fiscale nu ar trebui să intre în vigoare fără o perioadă de probă, în urma căreia să se poată stabili dacă acestea sunt sau nu realizabile.

Reforma fiscală anunțată de Guvern a stârnit numeroase critici din partea edililor din țară, inclusiv din partea celor din Caraș-Severin. De exemplu, primarul Reșiței, Ioan Popa, declara că adoptarea pachetului de măsuri fiscale va face ca municipiul de pe Bârzava să piardă anual 11% din totalul veniturilor, adică aproape 16 milioane de lei, ceea ce ar duce la reducerea substanțială a investițiilor în infrastructura locală și imposibilitatea de a mai cofinanța proiecte europene. Acest lucru nu s-ar întâmpla însă la Anina, asigură primarul Gheorghe Românu. Motivul: puterea economică scăzută a orașului, după închiderea, în anul 2006, a minei și a unităților care făceau servicii către exploatarea minieră Anina.

„Asta înseamnă că am intrat pe formula cealaltă de repartizare a bugetelor, și anume direct de către bugetul de stat, prin legea finanțelor ni se atribuie pe cap de cetățean o anumită sumă, astfel încât să ne putem face bugetul anual. Din acest buget anual, noi planificăm fond de salarii, investiții și funcționare, sunt cele 3 ramuri care trebuie să se vadă clar în cadrul bugetului local. Din când în când mai aveam, câte o influență din rectificări bugetare, dar aceste influențe nu au depășit niciodată mai mult de 10% din bugetul pe care îl primeam. Deci din punctul nostru de vedere, al orașului Anina, care are o putere economică scăzută, nu o să avem mari probleme pe această așa zisă reformă economică.

Dar, aș fi vrut să fie o perioadă de probă făcută pe anumite firme, astfel încât să se poată vedea dacă se poate realiza ceea ce își propun guvernanții sau nu, dacă se poate aplica sau nu această reformă și apoi dacă merge și dăm rezultate eu nu am nimic împotrivă dacă prin această reformă România ar înflori, s-ar dezvolta, ar merge spre bine, chiar dacă guvernanții nu sunt de aceiași natură politică ca și mine”, a explicat Gheorghe Românu.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei