Gunoaiele de la Berliște produc, deocamdată, doar pagube materiale

gunoaie-berliste

Un incendiu izbucnit în urma cu o oră, la una dintre zecile de gropi neconforme din comuna cărășeană, putea provoca un adevărat dezastru la mai multe locuințe din satul Berliște.

Neputința administrație din comuna Berliște în materie de colectarea gunoiului menajer de pe raza localităților aparținătoare, dincolo de aspectul ecologic, se pare că are efect și asupra proprietăților cetățenilor din comuna de pe Valea Carașului. Doar intervențiile promte ale localnicilor din localitate și a celor de la S.C. Bardeau, au făcut ca mai multe case să nu fie cuprinse de flăcări. Incendiul a provenit de la una din gropile neconforme de gunoi, cei mai probabil datorită temperaturile caniculare la care suntem supuși în ultima perioada, cuprinzand două grădini, vegetația uscată arzănd ca o torță. Focul a fost stins de către angajații S.C. Bardeau aproape la limita unor clăi de fân din vecinătatea locului izbucnirii incendiului. Dacă intervenția celor de la societatea agricolă de pe raza comunei nu avea loc, dezastrul era unul iminent.

Citește și: Bine ați venit în Berliște! Patria gunoaielor, bălăriilor și a nepăsării administrative

La fața locului a sosit și o autospecială a Grupei de Pompieri Militari Oravița, aceștia lichidând în totalitate incendiul.

Trebuie să consemnam faptul ca la locul incendiului nu a venit niciun reprezentat al administrație locale din comuna cărășeană.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei