Guten Morgen, frau Merkel!

modeljos

 

Bilanțul intermediar al unui atentat parcă anunțat este de 34 de morți și 200 de răniți la Bruxelles, în capitala comunitară a Europei. De ce plătim noi, europenii, acest preț acum, după ce cortina de fier nu mai există, acum când vorbim de o uniune de 28 de state, de peste 4 milioane de kilometri pătrați și locuită de circa 500 milioane de locuitori, o entitate panstatală europeană, egala marilor economii mondiale americană și chineză?

Răspunsul este unul singur: valul de imigranți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu care a potopit, asemeni sarazinilor sau maurilor în Evul Mediu, bătrânul continent. Toți înțelegem și recunoaștem efortul umanitar ce trebuie făcut pentru salvgardarea vieților omenești din zonele mai sus menționate, greu încercate de războaie civile. Umanitarism vine de la uman și într-o accepțiune mai largă, de la omenire; acest efort așadar trebuie suportat de către întreaga umanitate.

Din nefericire, fluxul de migranți este preluat în principal de Uniunea Europeană și Turcia. Ar fi de nedorit ca toate aceste eforturi umanitare făcute de fiecare țară a Europei unite să fie umbrite de aprecieri politice de genul că în anumite zone de pe continentul nostru avem nevoie de forță de muncă ieftină. Potrivit unor asemenea estimări eronate, sirienii și magrebienii care vin în Europa pot fi o alternativă ieftină pe piața forței de muncă așa cum au fost turcii în anii ’60, ’70.

Profund greșit: Europa la acea vreme nu se confrunta cu terorismul și, mai ales, Europa la care ne raportăm nu era formată, așa cum este astăzi, din 28 de state ai căror cetățeni, prin tradiție și educație, reprezintă alternative pentru satisfacerea oricăror nevoi profesionale oriunde; în Europa bineînțeles. Asemenea calcule greșite realizate de către „experți” și promovate public de către decidenți politici au adus numai în Germania, conform estimărilor ministerelor federale, două milioane de imigranți, din care 1,2 milioane au rămas pe teritoriul acestei țări.

Consecințele au fost multiple: scandaluri, tensiuni, escaladări xenofobe, nemulțumiri, proteste, reacții violente și, mai ales, înfrângerea usturătoare a Angelei Merkel și a grupării sale politice în cele mai recente alegeri de land. Germanii au sancționat prompt la vot politica deficitară a cancelarului Merkel, un partizan al migrației. Nici președintele Hollande nu se simte prea bine în Franța, fiind la una dintre cele mai scăzute cote de încredere a populației pentru un președinte francez în funcție.

Prezența unui număr necontrolat de imigranți din aceste țări eminamente musulmane a generat în fapt atacurile teroriste de astăzi, de la Bruxelles. După Paris, Londra și Istanbul, Bruxelles-ul reprezintă un alt episod tragic. Vieți curmate, durere în familii și panică generală.

Și toate acestea pentru ce? Pentru forță de muncă mai ieftină, aducătoare de profit?

Asistăm de fapt la falimentul politicii promovate de către principalii decidenți guvernamentali europeni.

 

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei