Guvernul le dă primăriilor bani pentru plata arieratelor! Popa speră să achite 2,5 milioane din 7

modelmic+editorial

Guvernul a elaborat un proiect de rectificare a bugetului de stat prin care județul Caraș-Severin va primi sume importante destinate atât unităților administrativ teritoriale, cât și Consiliului Județean.

Cel mai important aspect este însă acela că acești bani vor fi alocați pe baza unor reguli stricte pentru fiecare nevoie a județului în parte. În acest fel, nimeni nu va putea jongla cu sumele după propriul plac, susține primarul Reșiței, Ioan Popa.

„Am constatat un lucru îmbucurător. Că de data aceasta aceste resurse financiare ce au fost alocate județului prin rectificarea pozitivă a bugetului de stat nu vor putea fi împrăștiate în mod discreționar. Există reguli după care acești bani vor fi distribuiți în județ. Reșița are un intravilan de 2000 de hectare și un anumit număr de locuitori și tocmai în funcție de aceste aspecte ne va fi alocată o anumită sumă de bani care nu va fi știrbită de nimeni”, susține primarul Popa.

Mai exact, la Reșița vor ajunge pe de o parte, o sumă prin Consiliul Județean, dedicată achitării datoriilor, susținerii programelor de dezvoltare locală și rambursarea împrumuturilor și, pe de altă parte, o sumă ce va fi alocată în funcție de locuitori, intravilan și impozit.

„Am fost săptămâna trecuta la Finanțe pentru că sunt foarte interesat să văd câți bani se vor acorda orașului Reșița ca municipiu reședință de județ. Sunt resurse care pot veni direct din fondurile pentru Consiliul Județean alocate UAT-urilor și aici voi avea o discuție cu domnul Hurduzeu ca să stabilim clar ce și cum pentru că și aici sunt prevăzute o serie de criterii foarte clare. De exemplu, se plătesc arieratele cele mai vechi”, explică edilul-șef.

Odată alocați acești bani, Reșița ar putea ajunge ca până la finalul anului 2017 să scape de o mare parte din datoriile pe care le deține în momentul de față. Mai exact, până la sfârșitul anului viitor, Ioan Popa preconizează că din cele 7 milioane de lei datorie, Reșița va mai rămâne cu doar 2 milioane.

„Primăria Reșița are peste 7 milioane de lei arierate și sunt datorii care vin din 2014-2015 adunate din subvențiile neplătite de 2-3 ani către Ro-A-Tir. Sper ca prin buna înțelegere pe care mă aștept să o avem cu Consiliul Județean să putem să primim suma cuvenită. Este important că există reguli bine determinate de împărțire a acestor bani. Vom primi 1,100.000 de lei pe o axă directă de la Guvern, încă 400.000 pe o alta și sper să primim și din alocarea de pe Consiliul Județean încă un milion de lei și să ajungem undeva la 2,5 milioane. Vom stinge practic 2,5 milioane din 7. Restul, jumătate din suma rămasă, o vom acoperi din economiile rezultate în urma tăierilor din ultima perioadă și sperăm să ajungem undeva la 5 milioane achitare de arierate până la finalul anului 2017 și să mai rămânem doar cu 2 milioane”, a mai adăugat primarul Popa.

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei