Guvernul Orban a fost demis la doar trei luni de la învestire! Moțiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi!

modelmic

Guvernul Orban a fost demis prin votul majorității senatorilor și deputaților. Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost adoptată cu 261 de voturi pentru.

Cabinetul PNL a fost demis la doar trei luni de la învestire, deschizând astfel calea organizării alegerilor anticipate dorite atât de liberali, cât și de președintele Klaus Iohannis.

Din numărul total de parlamentari – 465, la ședința de astăzi au fost prezenți 423 de senatori și deputați. Dintre aceștia, 400 au ales să voteze: 261 pentru moțiunea de cenzură, iar 139 contra.

Guvernul Orban va continua să își desfășoare activitatea, dar cu atribuții restrânse, în calitate de Executiv interimar, până la numirea unui nou premier și instalarea altui guvern.

Pasul următor trebuie făcut de președintele Iohannis, care trebuie să invite partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea viitorului premier. Dacă două propuneri consecutive de premier vor fi respinse de senatori și deputați, președintele poate dizolva Parlamentul, urmând să fie convocate alegeri legislative anticipate.

 

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Capone

  In urma esecului suferit mesieu Ludovix al XXI -lea a consumat o sticla intreaga de spirt si a ajuns din nou la dezalcolizare. Auzi la el, pnl nu isi va vota la urmatoarea propunere propriul guvern pentru fortarea anticipatelor, iar reporterul il intreaba: dar ce faceti daca psd va voteaza ? Vopsitul Betivan (cel care beat fiind a calcat cu masina pe trotuar un copil in vremea cand era chiar ministru al transporturilor) raspunde: pai daca psd voteaza guvernul pnl va rade lumea de ei. Acum intervin eu si zic ca omul e sarit rau de pe sine, adica daca psd voteaza guvern pnl e de rasul lumii, dar daca pnl nu isi voteaza propriul guvern e ok. Ce poti sa astepti de la un asemenea individ ? De maine va fi iar somer si obligat sa traiasca iar cu 3000 lei pe luna, pe care ii castiga nevasta-sa. Nu o sa mai aibe bani nici sa isi mai boiasca parul. Are fata de beti van mai rau decat nea Costel drojdier si Celentano la un loc.

  Raspunde
 2. zero

  “Guvernul Orban a fost demis prin votul majorității senatorilor și deputaților.”

  Dacă ţara le-o va cere, marş la mă-sa cu plăcere! :)
  Boc a căzut pentru Igaş (nem Igaz), Orban pentru Vela (Mandravela).
  Ăştia l-au mai trădat şi pe Cuza.
  Pentru “tăiţei”.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei