Guvernul Orban – Guvernul viitorului

a

Zică cine ce-o vrea, eu cred că actualul executiv, Guvernul Orban, este un Guvern al viitorului. Gata cu trecutul roșu, gata cu PSD-ul, gata cu Dragnea și ai lui, gata cu tot ce a fost în România ultimilor 31 de ani. În cele mai multe cazuri s-a acționat pompieristic, adică se întâmpla ceva, se lua repede o măsură. Era nevoie de bani, pac o privatizare; mai era nevoie de finanțare, pac o cedare de rezerve naturale și tot așa. Niciun plan de viitor, nicio idee care să prevadă și ziua de mâine, nimic din toate astea.

Acum e cu totul altceva. Guvernul Orban este pe bună dreptate un Guvern al viitorului. De aproape un an de când au venit la putere, nu mai acționează pe genunchi; ei privesc totul în perspectivă, se gândesc la ziua de mâine, la cea de poimâine și….tot așa. Să exemplificăm:

A venit pandemia, ei privesc în viitor; au trecut alegerile locale, ei scrutează zarea pentru cele parlamentare; se intră în scenariul roșu și copii nu au tabletă, vom achiziționa și tot așa. Nu am văzut de la evenimentele din Decembrie 89 atâta perspectivă în gândire și în acțiune: Vom face, vom analiza, ne vom gândi, vom aloca, vom distribui, vom vedea, vom cumpăra, vom implementa și…tot așa.

Un alt exemplu: trebuie schimbat prefectul de București? Nici o problemă. Luăm un milițian, (pardon, eu gândesc în trecut, nu mă pot adapta), deci luăm un polițist și îl punem, după care el va face școală…..în viitor; vrem un manager de spital, idem; luăm un recepționer, îl punem la muncă și atunci când va ști despre ce-i vorba în propoziție, va face el și școală. Vrem un ministru al educației competent, luăm o dăscăliță, îi tragem o armură de Pepsiglas și-i dăm drumul în lume. Ce va face ea în viitor? Păi de exemplu duce mai departe viziunea guvernului: o să achiziționăm tablete pentru elevi, o să implementăm un nou sistem educațional, o să tipărim manuale, ho, ce atâta grabă că doar de o lună a început școala, unde vă grăbiți așa. Colac peste pupăză a mai dat o palmă la un …pardon de expresie. Copii care locuiesc în imobile nealimentate cu energie electrică, nu vor face școală pe internet, că e normal că nu au, dar se pot uita la televizor, la TVR, unde se predă pentru ei. Normal NU? Logic, NU?

Mai e chestia cu alocația dublată și pensia mărită cu 40%. De ce tot astăzi? să-i cheltuie bieții pensionari și pușlamalele ale de copii pe prostii? NU, le dăm eșalonat, azi un pic, la anul încă un pic, peste doi ani…iar așa. Vedeți, un Guvern al viitorului, care se gândește cu obstinație la ziua de mâine și la binele de mâine al nației române. Poate tocmai de aceea vor să organizeze campanie electorală cu 4 – 5 mii de infectați pe zi și alegeri cu 7 – 8 mii pe zi; pentru că se gândesc la binele de mâine  al nostru, al tuturor. Mă rog, acuma câți or intra în acest…tuturor. E atât de străveziu acest Guvern al Viitorului că eu deja întrevăd ușa prin care a început să se prelingă lapte și miere, dar nu astăzi, ci mâine, poimâine, într-un viitor din….viitor.

Lăsând gluma la o parte, demult nu am mai avut parte de un astfel de executiv cu viziuni în viitor, aplecat spre nevoile cetățeanului, care să se gândească la binele și prosperitatea lui în viitor. Adevărați patrioți, cinste lor. Abia aștept alegerile care și ele se vor desfășura în același ….viitor frumos și luminos.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. STALIN

    Acum au nevoie acută de bani, pac! Le mai face din pix cu bolnavii cică de covid, are U.E. de unde da că e mare țâța la vacă și e de muls mult,iar noi proștii îi credem,cumpărăm botnițele vândute de prietenii politici ,dar nu au bani pentru cercetare să găsească antidot pentru făcătura asta de virus s.a.m.d.La sapă de lemn ajungem cu covidioții guvernului Orbean. :)))))

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei