Hagi a umplut stadionul din Valea Domanului! Reșițenii i-au răspuns cu dragoste și recunoștință!

modelmic

Cozi imense pentru un autograf al marelui jucător român, Gheorghe Hagi!

Atmosferă superbă în tribunele stadionului „Mircea Chivu“, odată cu sosirea la Reșița a fostului mare jucător român și incontestabil număr 10 al naționalei României, din perioada intitulată sugestiv „Generația de Aur“, Gheorghe Hagi. Dacă în România ideea de star sau vedetă a devenit una care nu are nicio legătură cu conceptul hollywoodian, la noi și cel mai penibil manelist fiind considerat un star, ei bine la Reșița, ieri, pe bună dreptate starul s-a numit Gică Hagi, iar reșițenii și cărășenii prezenți în parcarea clubului CSM Reșița au dat dovadă de respect și recunoaștere a valorii acestui fenomen al sportului românesc, recunoscut și apreciat la nivel mondial.

Hagi a sosit la Reșița pentru prima dată în viață, așa cum ne-a mărturisit, urmare a faptului că sorții au hărăzit ca echipa de Liga III, CSM Reșița, calificată în șaisprezecimile Cupei României să evolueze în compania campioanei României, Viitorul Constanța, echipă înființată, ca de altfel și clubul care-i poartă numele, de marele jucător al României.

S-a vehiculat ideea că ieri în tribune s-ar fi aflat în jur de 6.000 de microbiști, în vreme ce la o partidă de Liga a III-a nu participă nici măcar 500 de suflete. Dar măcar știm că cei care vin la meciurile Reșiței din zbaterile ligii a treia sunt cu adevărat cei care susțin gruparea rosso-neră. Restul, au nevoie de motive și de satisfacții elitiste, prezențe în prima ligă și de ce nu în Liga Campionilor și Europa League, infuzie de staruri pe metru patrat și alte artificii. Trezirea! Reșița fotbalistică se află în declin și ca urmare a lispei de interes a suporterilor, pentru că jucătorii sunt motivați în demersul lor sportiv, vorbesc de meciurile oficiale, de prezența unui public care o poate împinge de la spate. Din păcate, chiar și ieri rosso-nerii au început jocul de la un neverosimil 0-3, aplicat sec de juniorii lui Hagi încă din minutul 13, dar faptul că până la finalul celor 90 de minute au reușit să înscrie două goluri demonstrează că fotbaliștii lui Oprița nu au vrut să lase o tristă amintire numerosului public din Valea Domanului.

modelmic

Merită apreciată și prestația galeriei reșițene care, indiferent de scor, a cântat din primul și până în ultimul minut al jocului. Asta face o galerie! Și ce impresie frumoasă a putut lăsa, poate chiar și oaspeților, lui Gică Hagi de care m-au despărțit câțiva metri și care privea cu blândețe cum Reșița condusă cu 4 goluri pe tabelă primește sprijinul necondiționat al galeriei…

modelmic

Marele Hagi s-a fotografiat cu toată lumea, a dat autografe pentru toți cei care cu greu au putut fi opriți de jandarmi, a încercat să-l povățuiască și să-l întărească la finalul partidei pe mai tânărul său coleg antrenor de la Reșița, Daniel Oprița, a fost așa cum poate fi doar un mare campion al inimilor noastre, pentru care am suferit, ne-am bucurat, am urlat și am plâns în fața micilor ecrane la partidele unei Naționale cum nu știm când vom mai vedea. În cele din urmă și dincolo de toate, dragostea și recunoștința pentru „Regele“ fotbalului românesc au fost la ele acasă. E tot ce a contat. Mărturisesc că am fost mândru că sunt reșițean, în acest oraș hulit pe la colțuri, în aceste vremuri de redescoperire pe care le traversează cetatea de foc, bucurându-mă de spiritul viu al semenilor mei, oameni frumoși și calzi.

Și încă un aspect ce merită consemnat: Mulțumim Roco Sandu și Lucian Dobre pentru că aportul vostru a fost esențial în aducerea la Reșița a domnului Gheorghe Hagi, un român de poveste. Cu voi pe bancă, CSM Reșița a învins Pandurii Târgu Jiu, echipă de Liga II și am avut ocazia să vedem acasă campioana României.

Ieri, pentru o zi, pentru noi reșițenii, a fost din nou ca altădată…

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei