Handbaliștii Reșiței au învins candidata la promovare CSU Tg. Jiu! Adevărata emulație din tribune e la handbal, Neluțu!

modelmic

Handbal total făcut de jucătorii pregătiți de cuplul Vulpe – Bote în prima partidă din returul cu CS Universitatea „Constantin Brâncuși“ și Târgu Jiu, echipă aflată pe locul doi al clasamentului Diviziei A. CSM Reșița a demonstrat că doar cu câteva infuzii și o poartă bună, în viitorul apropiat ar putea deveni o candidată la promovare. Dimensiunea victoriei de ieri ar putea fi apreciată și prin aceea că în lotul formației de seniori CSM Reșița, cel mai mare salariu al unui jucător nu depășește 2000 de lei, în vreme ce la perdanții de ieri, CSU Tg. Jiu, jucători precum Dragnea au un salariu de 12.000 lei! O altă mișcare surprinzătoare a gorjenilor s-a realizat chiar în această iarnă. Considerată „mutarea câștigătoare a anului“ în eşalonul secund la handbal, Cosmin Liberţ a lăsat formaţia de pe primul loc a Seriei B, CSM Oradea, pentru a evolua la principala adversară la promovare, CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu. Doar că ieri, reșițenii l-au făcut pe Liberț să pară un jucător de pluton.

28500648_10156538472713287_1155294591_o

CSM-ul a început în forță jocul, fiind, după primul sfert de oră, la 5 goluri în fața lui CSU Tg. Jiu, 9-4, 10-5, în fața unui public căruia nu-i venea să creadă că echipa din teren este aceeași cu cea din tur. Aceeași reșițeni s-au văzut egalați în minutul 19, 11-11, dar au revenit la conducerea jocului, pe fondul unor greșeli ale formației din Târgu Jiu.

Cu o poartă mult mai sigură apărată de legendarul Cristian Ionescu, cu cele două extreme „challenge“, Grozăvescu și Pârvan, cu o Vulpe șireată, care a speculat toate breșele din apărarea gorjeană și un Heimbach care ne-a arătat că este posesorul unui braț puternic din spatele liniei de 9 metri, Reșița a zburdat spre poarta adversă, primul mitan încheindu-se cu un avantaj de trei goluri pe tabelă, 16-13.

În partea a doua a meciului, tensiunea a fost din nou la cote maxime, jocul pe contre și revenirile pe tabelă ale adversarilor punând la încercare cordul sutelor de spectatori reșițeni, cei care au preferat să își petreacă prânzul duminical în sala polivalentă. Meciul s-a încheiat cu 28-26, pe fondul unei doamne decan de la Târgu Jiu, o olteancă cu sânge fierbinte, care, pe bună dreptate, nemulțumită fiind de înfrângere a declarat că nu știe ce va spune la întoarcerea acasă la Tg. Jiu, pentru că la echipă au fost aduși cei mai buni jucători pe care îi poate avea divizia, ba chiar jucători de Ligă Națională, precum Liberț, Dragnea, Acsinia sau Mledenciu.

Președintele CSM Reșița, Viorel Lolea, nu îl cunoaște pe antrenorul echipei de handbal CSM Reșița!?

Mare păcat că niciun reprezentant al autorităților locale din orașul reșițean nu a catadiscit să fie prezent în sală la partida de ieri. Ar fi meritat, pentru că doar urmărind la fața locului o asemenea încleștare, poți aprecia faptul că banul public nu e risipit aiurea. Un lucru e cert: la vârful clubului CSM Reșița se pune accent pe fotbal, acest lucru se simte, se vede cu ochiul liber, dar emulația ultimilor 15 ani vorbește despre o prezență masivă, poate chiar o migrație a spectatorilor spre sala Polivalentă din Reșița, la jocurile de handbal ale unor echipe precum UCM Reșița de trei ori câștigătoare consecutivă a Cupei europene Challenge și odată a Cupei României, HC Caraș-Severin – prezentă în Cupa EHF, HC Adrian Petrea – prezentă doi ani consecutivi în Liga Națională și astăzi, CSM Reșița – echipă divizionară, cu un buget de supraviețuire asigurat de Primăria și Consiliul Local Reșița. Cine dorește să stingă lumina handbalului la Reșița comite o mare greșeală, în raport cu fanii acestei discipline din acest oraș! Și știm ce vorbim, pentru că suntem în cunoștință legat de sumele care se alocă în Valea Domanului, atât pentru fotbal, unde echipa de liga 3 de fotbal se află la 9 puncte în spatele liderului Șirineasa (apropos, echipă care s-a întărit în iarnă și Sarcină nu mai vine la Reșița, sîc!),  cât și pentru handbal, unde bugetul este garantat (doar) pentru primele 5 luni ale acestui an.

Dacă mai spunem că președintele clubului CSM Reșița, Viorel Lolea, de la înființarea secției de handbal în cadrul clubului CSM Reșița, nici măcar nu s-a întâlnit personal cu antrenorul echipei de handbal CSM Reșița, Marcel Vulpe, atunci, probabil, veți înțelege interesul manifestat pentru handbalul de pe Bârzava. Iar dacă nu veți înțelege, e poate și din vina noastră, a celor ce ne pretindem jurnaliști. Pentru că noi, în afara cronicilor de partidă și ale unor palide conferințe de presă din Valea Domanului, mai avem o menire: aceea de a spune adevărul despre cei care conduc destinele sportului reșițean…

Alex Vulpe si Cristian Ionescu, eroi in partida cu CSU Tg. JIU
Alex Vulpe si Cristian Ionescu, eroi in partida cu CSU Tg. JIU

Sergiu TABAN

 

 

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. INa

  E bine…la fotbal,acolo unde ar merge 500.000 de euro anual.
  Cu un buget de 400.000 raposatul parlamentar Verestoy a construit,la Odorhei, o redutabila echipa de handbal de liga nationala si cupe europene.Mai trebuie stiut ca si acolo exista(existau) grupe de copii zi juniori. Despre Lolea nu ma pronunt,dar o intrebare trebuie pusa: Ce rezultate are ca jucator,antrenor,organizator?
  Daca nu s- a intalnit cu antrenorii de handbal din clubul pe care-l pastoreste se poate afirma ca asa ceva este incalificabi.
  Nelutu,se aude?

  Raspunde
  1. Canalagiul

   Daca o sa-ti raspunda el, trebuie sa ai ra-ra-rabdare!Le-a cam spart clanul …militianul!Totusi,daca cineva vrea sa afle mai multe, poate intreba palmasii din jurul lor care, har domnului, au ce povesti inclusiv cu multiplele locuri de munca platite ale stimabilului!

   Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei